spot_img

1. Sarajevski energetski forum: Promo cijene za izlagače

Sarajevo će od 20. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži, a u organizaciji Fondacije “Solarna akademija” Bosne i Hercegovine, biti domaćin Sarajevskog energetskog foruma, jednog od najvažnijih skupova posvećenih energetskoj industriji u regionu.

Ovaj forum će okupiti stručnjake, poslovne ljude, te predstavnike vlasti koji će raspravljati o važnosti prelaska na obnovljive izvore energije i načinima kako da se to ostvari. Kao što je već poznato, prelazak na obnovljive izvore energije je ključan za održivu budućnost planete, a energetski forum će se fokusirati upravo na ovu temu.

U svjetlu klimatskih promjena i sve veće potrebe za obnovljivom energijom, ovaj forum će biti prilika za diskusiju o novim tehnologijama i pristupima koji će omogućiti sigurnu, održivu i efikasnu energetsku budućnost.

Partner ovogodišnjeg foruma je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, koje je prepoznalo značaj ove teme za razvoj ekonomije i zaštitu životne sredine. Cilj ovog partnerstva je promovisanje obnovljivih izvora energije kao ključnog faktora za održivi razvoj i privredni rast, jer je ulaganje u obnovljive izvore energije razvojna šansa za BiH.

Sarajevski energetski forum će uključivati panele i prezentacije koje će pokriti širok spektar tema u vezi sa energetskom tranzicijom, uključujući obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost, energetsku sigurnost, stanje mreže, modele finansiranja energetski efikasnih projekata i mnoge druge.

Promo cijene za izlagače

Uz forum, bit će održan i sajam izlagača opreme vezane za obnovljive izvore energije. Izlagači koji žele da učestvuju na sajmu mogu se prijaviti i dobiti priliku da svoje proizvode i usluge predstave vodećim stručnjacima iz energetske industrije. Organizatori su pripremili promotivne cijene za najbrže, a detaljnije informacije potražite na web stranici sajma https://sef.ba/, ili se javite direktno organizatorima na email fair@sef.ba i brojeve telefona 033  444 310  i  062 923 559.

Počela je i prodaja kotizacija za učešće na panelima, cijene su akcijske, pa je sada pravo vrijeme da se rezervira mjesto na ovom značajnom skupu.

U današnjem svijetu, prelazak na obnovljive izvore energije postaje neophodan korak kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i očuvala priroda. Sarajevski energetski forum će pružiti priliku stručnjacima iz ove oblasti da razmijene ideje, iskustva i najbolje prakse u cilju stvaranja održivog svijeta.

Svi zainteresirani za učešće na ovom forumu i sajmu mogu pronaći više informacija na zvaničnoj stranici događaja  https://sef.ba/.

Donosimo kratki razgovor sa Ekremom Mušićem, suosnivačem Solarne akademije”, organizatora događaja.

Uskoro pripremate prvi Solarni energetski forum u BiH, možete li nam reći nešto više o samoj događaju, šta nas to očekuje? Koje kompanije učestvuju i slično?

Sarajevo je zaslužilo da ima takav događaj. Upravo to je i razlog zašto pomažem takav događaj. Svaki dan se registruju novi učesnici i mijenjaju planovi, ali već sada mogu reći da će na događaju biti i svjetskih imena iz ove oblasti.

Koji je cilj foruma i koje teme ćemo čuti na događaju?

Mislim da je ovaj forum obuhvatio najveći dio tema koje su vezane za energetiku u ovoj oblasti, od energetske tranzicije do solarne tehnologije.

Koliko su ovakvi događaji sa ovakvim temama potrebni bh. društvu?

Već ranije spomenuti izazovi u energetici zahtijevaju da se i naši privrednici, političari i investitori redovno informišu o dešavanjima u regionu i svijetu, kako bi smo pravilno reagovali.

Kako na koji način vam se klijenti zainteresovani za učešće na sajmu mogu javiti?

Preporučujemo da posjete službenu stranicu foruma i na jednostavan način izvrše registraciju.

Za kraj imate li poruku za naše čitatelje ili potencijalne izlagače na vašem sajmu?

Solarna energija nije samo budućnost, ona je sadašnjost čiju važnost mogu spoznati na Sarajevskom energetskom forumu.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE