spot_img

Radovi na rješavanju problema pružnog prelaza u Prijedoru.

Uvođenjem izvođača radova, preduzeće ”Prijedorputevi”, počeli su pripremni radovi na rješavanju problema pružnog prelaza u Prijedoru.

doboj(1)

U narednih 45 dana, koliko je rok za izvođenje radova, preduzeće ”Prijedorputevi” izvodiće slijedeće radove na magistralnom putu M4: da se formira traka za lijeva skretanja iz pravca Banje Luke, sa dovoljnom dužinom akumulacije vozila, da se dogradi traka za desna skretanja iz pravca Novog Grada, prema pružnom prelazu, da se dogradi traka za ubrzanje iz pravca pružnog prelaza prema Banjaluci.

Javno preduzeće ”Putevi Republike Srpske”, grad Prijedor i JP ”Željeznice RS” imaju potpisan sporazum o saradnji za zajedničko rješavanje problema pružnog prelaza u Prijedoru.

Sporazumom je predviđeno da  grad Prijedor radi na uređenju lokalnih puteva u skladu sa  projektom dokumentacijom, a obaveza JP ”Željeznica RS” je uređenje svjetlosno-signalne signalizacije  i uređenje rampi sa polubranicima.

Za radove koji su prema Sporazumu obaveza JP ”Putevi RS” urađena je projektna dokumentacija i za sve radove postoji odobrenje za građanje. Predračunska vrijednost navedenih radova je 290.328 KM.

 

Izvor: akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE