spot_img

Adaptacija Terminala 1 aerodroma „Nikola Tesla“

adaptacija-terminala-1-aerodroma-nikola-tesla-0912-11Adaptacija Terminala 1 aerodroma „Nikola Tesla“ počela je početkom nedelje. Oba ulaza ovog terminala biće zatvorena, ali će šalteri za prijem putnika i prtljaga, kao i  pasoška kontrola nastaviti regularno da rade tokom rekonstrukcije.

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Nikole Tesle“, Saša Vlaisavljević kaže da je većina komponenti potrebnih za rekonstrukciju stiglo i da će radovi biti okončani do početka naredne letnje sezone.

–  Imaćemo ukupno 33 novih chek-in šaltera nakon rekonstrukcije zgrade – 28 klasičnih i 5 „self check-in“. Širimo kapacitete jer postoje realne potrebe i Air Srbije i Aerodroma – naveo je Vlaisavljević.adaptacija-terminala-1-aerodroma-nikola-tesla-0912-2

– Chek-in šaltere u veznom delu ćemo povezati na novim transportnim sistemom. Za sada to nećemo da radimo sa starim delom u kome su „low-cost“ kompanije i čarteri i koji je, trenutno, namenjen za 20% saobraćaja. Pre 30 godina ovaj, vezni deo, bio je namenjen domaćim polascima a zatim je taj prostor korišćen kao magacin – naveo je Vlaisavljević.

Pored ovoga planira se i adaptacija krova u vidikovac.

gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE