spot_img

Admin Isaković: Ne bojte se promjene ni novog početka

Admin Isaković svoje školovanje završio je u Ljubljani gdje je stekao i petogodišnje radno iskustvo u projektovanju i 3d modeliranju, urbanističkom planiranju,te uređivanju enterijera. Nakon toga seli u Njemačku. Trenutno živi i radi u Minhenu. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom i skiciranjem.

Za početak, ko je Admin Isaković?

Rođen sam 1981 godine u Doboju. 1992 godine smo se preselili u Sloveniju, tamo sam završio srednju školu i Fakultet za arhitekturu u Ljubljani. Nakon studija sam 5 godina radio u arhitektonskom studiju, da bi se zbog tadašnje svjetske krize i njenog odraza na građevinski sektor u Sloveniji preselio u Njemačku, gdje sam i sada. Trenutno živim u Minhenu i radim kao arhitekta u jednom gradu u blizini.

Kada ste se odlučivali za arhitekturu, jeste li imali i rezervni izbor?

Građevina. Još uvijek bih ostao u struci. Ali to su sve nezahvalni poslovi, koji donose ogromnu količinu stresa i odgovornosti, o isplativosti istih ne bih.

Koga biste izdvojili među vodećim svjetskim arhitektima?

Ima ih mnogo. Pitanje je samo koji od njih priča tvojim jezikom. Kada bih morao da izdvojim bili bi to Tadao Ando, Santiago Calatrava i Renzo Piano.

Imate li neku poruku za čitaoce m-Kvadrata?

Ne bojte se promjene. Ni novog početka. Znam kakva je situacija. Ako su Vam u BiH vrata zbog kojekakvih razloga za karijeru zatvorena, pokucajte na druga u EU. Viza i jezik nekada znaju biti formalnost ako ste kvalitetni i spremni.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE