spot_img

AHK u ovoj godini planira brojne događaje

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK) dobilo je novo pojačanje u svojim redovima. Naime, zbog povećanog interesa njemačkih kompanija za bh. tržište u njihovom sarajevskom uredu na mjestu zamjenika direktora imenovan je Martin Gaber, budući da direktor ovog predstaništva Gunther Neubert vodi Njemačko-hrvatsku industrijsku i trgovačku komoru, te je stacioniran u Hrvatskoj.

ahk31

Govoreći o sadašnjim i narednim aktivnostima AHK-a Gaber ističe da su ove godine uveli novi format regionalnih manifestacija kako ne bi bili prisutni ne samo u Sarajevu nego u čitavoj zemlji. Prva takva manifestacija je održana u Širokom Brijegu, a planirana su još dva takva događaja i to u Banja Luci i Tuzli.

Pored toga planiraju manifestacije koje imaju za cilj uvezivanje kompanija. Osim toga Gaber je danas najavio i održavanje prezentacije sajma BAU koja će se održati 6.9. 2016. u Sarajevu.

Za ovu godinu planiraju i organizaciju odlaska bh. kompanija u posjetu njemačkim kompanijama koje se bave hidroenergijom te dolazak delegacije njemačkih firmi iz Bavarske koji će posjetiti nekoliko kompanija u BiH, a tom prilikom će se održati B2B razgovori.

Tokom ove godine bit će organizovana posjeta šefova izvoznih odjela privrednih komora u Njemačkoj iz pokrajine Baden-Württemberg koji se žele informisati o prilikama u BiH kako bi mogle bolje savjetovati svoje  firme članice u Njemačkoj.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE