spot_img

Aliplast posebnu pažnju posvećuje čovjeku

U našoj ponudi imamo visokokvalitetne i tehnološki napredne aluminijske sisteme, a danas predstavljamo sistem IDA, namijenjen prvenstveno za rezidencijalne objekte, za privatne kuće i za office okruženja, te sistem DECO WALL.

Aliplast posebnu pažnju posvećuje čovjeku, njegovom neposrednom okruženju, rezidencijalnim kućama, prostoru gdje čovjek provodi najviše vremena, gdje se osjeća najugodnije.

U našoj ponudi imamo visokokvalitetne i tehnološki napredne aluminijske sisteme, a danas predstavljamo sistem IDA, namijenjen prvenstveno za rezidencijalne objekte, za privatne kuće i za office okruženja, te sistem DECO WALL.

IDA DOORS

IDA odnosno Interior Aluminium Doors uspješno odgovara trendu minimalističkih unutrašnjih vrata i pregrada sa uskim linijama koje obezbjeđuju karakterističan izgled. Zahvaljujući izuzetnoj fleksibilnosti IDA Sistema i mogućnosti kombinovanja jednokrilnih, dvokrilnih, pivot i kliznih vrata sa  fiksnim zidovima, sami odlučujete o izgledu svog interijera. Prednji dio profila ima reljefnu strukturu kako bi se postigao industrijski izgled, dok stražnja strana vrata imaju ravan profil.

Što se tiče unutrašnjeg izgleda, moguće je održati minimalistički stil sa pravim ravnim linijama ili ukrasnim lajsnama koje se lijepe na staklo. Možete sami odabrati podjelu postavljajući profile gdje želite i tako dobiti jedinstven elegantan dizajn i prilagođena rješenja vašim potrebama. Ovaj sistem omogućava izbor između kliznih vrata u modernom ili industrijskom izgledu.

Moderan izgled ima elegantan i diskretan sistem s nevidljivom montažom na zid. Industrijski izgled karakteriše vintage okov za klizna vrata koji daje prepoznatljiv izgled i opremljen je točkićima za meko i graciozno klizanje. Osim estetskog aspekta, naša pivot vrata su vrlo laka za korištenje pri postavljanju jer je sistem zaokreta integriran u donji profil. Vrata se, po želji, mogu okretati u oba smjera s “položajem zadržavanja” na 0 ° i na 90 °. Ovaj sistem omogućava i veće dimenzije svijetlog otvora.

DECO WALL

Aluminijska fasadna obloga Deco Wall savršeno se uklapa u savremenu arhitekturu. Fasadna obloga se sastoji od jednostavnog klik sistema, sa verikalnim i horizontalnim profilima u različitim izvedbama. Nevidljivo pričvršćivanje i ravne linije objektu daju elegantan izgled. Ono što karakteriše ovaj sistem je svakako sloboda dizajna, sa 4 vertikalna profila, uski, široki, duboki ili otvoreni, i horizontalni profil, gdje sami određujete izgled svog doma. Što se tiče boja, izbor je neograničen. Možete birati iz kompletnog asortimana boja Aliplast. Dodatna posebna igra boja može se dobiti ukoliko se profil pozadine izvede u drugoj boji u odnosu na profile za završnu obradu.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE