Naslovnica Home "Alumina" ostvarila prvu dobit veću od 10 mil KM nakon 15 godina

“Alumina” ostvarila prvu dobit veću od 10 mil KM nakon 15 godina

Finansijski direktor zvorničke “Alumine” Vladimir Krstić u srijedu je na Skupštini akcionara FG “Birač” u Bijeljini izjavio je da je “Alumina” u 2015. godini ostvarila pozitivan poslovni rezultat, iskazavši dobit u iznosu od 11,6 mil KM.
alumina
– U posljednjih 15 godina, za 2015. godinu “Alumina” je prvi put iskazala dobit veću od 10 mil KM. Državi će biti plaćen porez na dobit u iznosu od 1,4 mil KM. Svi porezi i doprinosi na zarade redovno se isplaćuju. To se odnosi i na porez po odbitku, porez na imovinu, porez na vode – rekao je Krstić, javlja dopisnik “Capitala”.Krstić kaže da zaposleni u “Alumini” redovno primaju platu, te da izvoz gotovih proizvoda teče nesmetano. On kaže da su prihodi od prodaje gotovih proizvoda stabilni i da rastu, te da je odnos prihoda od prodaje i troškova materijala za 1,5% poboljšan u korist prihoda od prodaje gotovih proizvoda.

– Materijalizovana je diverzifikacija u proizvodnji i poslovna dobit je pomjerena sa glinice, kao osnovnog proizvoda, na ostale proizvode koji nisu zavisni od berze. Sve to nam daje za pravo da vjerujemo da će 2016. godina, ali i naredne godine biti pozitivne za “Aluminu” – kaže Krstić.

Istakao je da od “Alumine” zavisi i veliki broj kooperanata i dobavljača, kako u regiji, tako i u RS i BiH. On kaže da je 2016. godina otpočela sa najnižom cijenom aluminijuma na Londonskoj berzi u proteklih sedam godina. Ipak, “Alumina” i pored toga ne bilježi negativne bilanse. Maksimalnom racionalizacijom u proizvodnom procesu i u procesima kontrole kvaliteta došlo se do povoljnog finansijskog rezultata.

– Ovo je rezultat mukotrpnog rada 1.250 zaposlenih i podrške klijenata i banaka. Očekujem dalji progres i redovno izmirivanje obaveza u narednom periodu – izjavio je Vladimir Krstić.

On je izjavio da “Alumina” sa stečajem FG “Birač” nema ništa, da je njeno poslovanje stabilno, ali je istovremeno opterećeno i sudskim sporovima koji se vode protiv FG “Birač”. Komintenti se raspituju o tome ko će biti titular svojine u narednom periodu, jer svi iščekuju ishod sudskih sporova koji se vode u okviru stečajnog postupka FG “Birač”.

capital

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime