spot_img

Aluplast predstavlja  neo platformu i novi aluminijski system

Oblikovanje budućnosti sa neo i aluplast one75

aluplast uz najsavremeniju i najfleksibilniju prozorsku platformu  u centru pažnje na vodećem svjetskom sajmu Fensterbau Frontale 2024. Osim toga po prvi put aluplast one75 je predstavio aluminijski sistem.

Nakon šest godina aluplast se ponovo  predstavio na vodećem svjetskom sajmu Fensterbau Frontale 2024   sa neo platformom kao jednom od  najuspješnijih inovacija u posljednjih nekoliko godina. Ova inovativna platforma se razvila u uskoj saradnji sa korisnicima i bila je u centru pozornosti na sajmu:.”Sa zadovoljstvom smo predstavili našu neo platformu na najvećem sajmu u industriji i pokazali posjetiocima kako mogu da optimizuju svoju poziciju za budućnost”, kaže Patrick Seitz, generalni direktor i vlasnik aluplast GmbH.

Neo platforma se zasniva na nizu osnovnih profila koji se mogu  kombinovati sa širokim spektrom kompatibilnih profila. Rezultat? Prozori i vrata sa visokom svestranošću.Patrick Seitz naglašava: “Bili smo jedan od prvih dobavljača sistema na tržištu koji se odlučio za strategiju platforme. To je naš koncept za budućnost”. Strategija platforme omogućava efikasan dizajn asortimana proizvoda i minimizira troškove skladištenja.

Individualni dizajn prozora: aludec i woodec s novim bojama

Aludec i woodec prozorske površine postaju sve popularnije. Nije ni čudo, jer ih karakteriše visoka izdržljivost.  Zbog velike potražnje, aluplast je sada proširio raspon boja.

neo platforma : predstavlja nova proširenja

Uvođenjem smart-slide klizne solucije postavljen je novi standard u industriji. Sada, baziran na neo platformi, klizni prozor je redizajniran i predstavljen kao neo smart-slide sa poboljšanim pragom i optimiziranom zaštitom. Novost u neo programu je neo view..Neo view omogućva širok spektar opcija dizajna i stvara festival svjetla i transparentnosti čak i u najužim prostorima.

Neo advance je prozor koji kombinuje stabilnost, sigurnost i dizajn.Ukoliko tražite prozore sa odličnom zvučnom izolacijom, otporne na provalu i estetski izled ne možete pogriješiti sa neo advance.Sa jasnim linijama i modernim izgledom neprimjetno se uklapa u svaku arhitekturu..

Doprinos većoj održivosti u prozorskoj industriji.

Jedinstvena odlika neo platforme je njena održivost: svi energeto® profili se u potpunosti mogu reciklirati i mogu se obraditi do sedam puta u novi osnovni materijal za proizvodnju prozora.Smanjena upotreba željeza također minimizira udio CO2.

PVC ili aluminij? U aluplast sad je moguće oboje!

aluplast sada u ponudi ima i aluminij. aluplast one75, dobavljač sistema po prvi put je predstavio aluminijski sistem na sajmu.  Sistem je razvijen kao odgovor na veliku potražnju za alternativom u vidu aluminijskih prozora i  vrata pored PVC. Jedini moto:jedan dobavljač jedan kontakt, puno više opcija..

“Krug imena sada je zatvoren u aluplastu”, kako opisuje osnivač aluplasta  Manfred J. Seitz. aluplast one75 ne samo da zatvara krug imena, također zatvara i krug dizajna. Inspirisan aktuelnim trendovima arhitekture kompanija ostaje vjerna dizajnu neo platforme.

Za prve proizvode aluplast se odlučio za standardne konstrukcije kako bi pokrio širok spektar primjena.

Neo dani se nastavljaju

Patrick Seitz je zadovoljan  sajmom: “Naš štand je bio pun posjetitelja tokom trajanja sajma.. Mnogi odgovori i konstruktivne diskusije pokazale su da smo smo sa neo platformom krenuli pravim putem ka budućnosti. Želio bi izraziti zahvalnost zaposlenicima aluplasta koji su svoim angažmanom učinili sajam uspješnim“.

Neo platforma nastavlja svoje predstavljanje i dalje širom Europe.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.