spot_img

Apartmanske vile Kuk

Predmet ovog projekta je rekonstrukcija i dogradnja građevina u Makarskoj, na području Velikog Brda na predjelu zvan Kuk

Autori:

Branka Juras, Arhitektonski dizajn

Lorena Posinković

Vizualizacija: Marijan Kati

Projekat u izgradnji

Predmet ovog projekta je rekonstrukcija i dogradnja građevina u Makarskoj, na području Velikog Brda na predjelu zvan Kuk. Kompleks objekata sastoji se od glavnog objekta (bivšeg restorana), pomoćnih objekata (ostava), te devet temelja kao ostataka prizemnih motelskih jedinica, ostataka bungalov objekata.

Ostaci prizemnih motelskih jedinica su smješteni na istočnom dijelu parcele. Sjeverna strana čestica je omeđena magistralom, te s te strane je kolni pristup parceli, a sa ostalih strana je omeđena privatnim česticama.

Istočno od vile obnavljaju se motelske jedinice u vile za najam. Projekat apartmanskih vila se prilagođava pozicijama prijašnjih motelskih jedinica, ali broj zasebnih jedinica se smanjuje sa 9 na 4. Spajaju se susjedni objekti čime se podiže standard kvalitete stanovanja i povećava kvadrature svake vile bez znatnog mijenjanja odnosa ukupne tloctne površine motelskog sklopa i površine građevne čestice. Kućama za odmor se dodaju terase prema jugu.

Kuće su sličnih tlocrta, te presjekom se prilagođavaju nagibu terena. Tlocrt je razdvojen na dva dijela koja su denivelirana (jedan dio sa kuhinjom, dnevnim boravkom, trpezarijom, wc-om i spremištem, te dio sa dvije spavaće sobe sa pripadajućim kupaonicama) koje su spojeni ulaznim prostorom i terasom.

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE