spot_img

ArchDaily nagrada – Building of the Year/Zgrada godine 2021

Portal ArchDaily već dvanaest godina bira zgradu godine uz pomoć čitalaca. Čitaoci glasanjem postaju dio nepristrasne, velike mreže glasača i kolega koja je prikazala mnoge projekte tokom proteklih godina. U narednom periodu, glasači će između 4.500 projekata izabrati 15 najboljih u različitim kategorijama.

U sedmicama koje slijede, glasači su zaduženi za nominovanje zgrada (u petnaest kategorija) za ulazak u uži izbor, a zatim će biti održano glasanje za pobjednika u svakoj kategoriji.

Tokom faze nominacija, svaki registrovani korisnik platforme My ArchDaily imat će priliku nominovati jedan projekat (objavljen između 1. januara 2020. i 31. decembra 2020.) po kategoriji. Ova faza je započela 26. januara i završila 10. februara u ponoć. Nakon toga, pet projekata po kategoriji prošlo je u finalnu fazu, koja je počela 10. februara a završava 18. februara u 00:01. Pobjednici će biti objavljeni 18. februara 2021.

Pravila

Odabrani projekti

Svi projekti koje su prvi put objavljeni između 1. januara 2020. i 31. decembra 2020. u sljedećim kategorijama ispunjavaju uslove za ovu nagradu: Kuće, Stambeni objekti, Arhitektura u zdravstvu, Industrijska arhitektura, Obrazovna arhitektura, Sportska arhitektura, Kulturna arhitektura, Ugostiteljska arhitektura, Uredi, Arhitektura enterijera, Komercijalna arhitektura, Javna i pejzažna arhitektura, Religijska arhitektura, Mali projekti i instalacije i Najbolji primijenjeni proizvod.

Predajom svojih radova ArchDailyju, arhitektonski biroi daju pristanak da uđu u ovaj konkurs i budu prisutni na promotivnom materijalu.

Autorstvo i autorska prava svakog projekta pripadaju biroima i arhitektima spomenutim na stranici svakog projekta.

Proces

Proces nominacije je započeo 26. januara i završio 10. februara 2021. u 00:01.

Finalno kolo je započelo 10. februara i završava 18. februara 2021. u 00:01.

Pobjednici će biti objavljeni 18. februara 2021.

Nominovanje/glasanje

Samo registrovani korisnici platforme My ArchDaily mogu nominovati/glasati.

Svako se može registrovati na platformi My ArchDaily za nominaciju / glasanje. Da biste to učinili, morate slijediti link za registraciju i dovršiti potrebne korake da biste postali registrovani korisnik (ili upotrijebite svoj postojeći račun na My ArchDaily).

Za registraciju morate koristiti validnu adresu e-pošte. Glasovi korisnika bez validne adrese e-pošte neće biti uzeti u obzir.

Možete nominovati/glasati samo za jednu građevinu po kategoriji.

Pozivaju se uredi i arhitekti da promovišu svoje radove za glasanje, ali ne smije se nuditi novčana ili virtuelna naknada.

Prva faza: Nominacije

Počevši od 26. januara 2021., registrovani korisnici su mogli nominovati svoj omiljeni projekat za svaku od 15 kategorija uključenih u izbor. Jedna nominacija po kategoriji.

Nominacije su završile 10. februara 2021. u 00:01.

Pet projekata s najviše nominacija za svaku kategoriju prošli su u finalni krug.

Druga faza: Finalisti

  1. februara 2021. platforma je ažurirana projektima koji su ušli u uži izbor i registrovani korisnici moći će glasati za svoj omiljeni projekat među finalistima.

Korisnici mogu glasati za jedan projekat po kategoriji.

Glasanje će se završiti 18. februara 2021. u 00:01.

Pobjednici

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će objavljeni na ArchDaily početnoj stranici 18. februara 2021. godine.

Pobjednici svake kategorije dobit će nagradu od ArchDaily-a, dostavljenu u njihove urede.

Pet finalista i pobjednici u svakoj kategoriji mogu koristiti odgovarajuću nagradu u privatne svrhe. ArchDaily će im obezbijediti promotivni materijal.

Važne napomene

Svi podaci registrovanih korisnika bit će privatni i neće se dijeliti sa drugim sajtovima.

Nakon svake faze provjerit će se sve nominacije / glasovi. Glasovi dostavljeni uz pomoć lažnih / nepotpunih registracija bit će uklonjeni. Svi pokušaji zloupotrebe sistema, poput kreiranja lažnih računa, sumnjivog ponašanja sa pojedinačnih IP adresa ili korištenje bilo koje druge tehnike za automatsko generisanje nominacija / glasova, evidentirat će se i pregledati radi uklanjanja.

ArchDaily zadržava pravo da analizira podatke tokom svake faze dodjele nagrada kako bi se osiguralo pošteno glasanje.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE