Naslovnica Dešavanja ArchDaily nagrada – Building of the Year/Zgrada godine 2021

ArchDaily nagrada – Building of the Year/Zgrada godine 2021

Portal ArchDaily već dvanaest godina bira zgradu godine uz pomoć čitalaca. Čitaoci glasanjem postaju dio nepristrasne, velike mreže glasača i kolega koja je prikazala mnoge projekte tokom proteklih godina. U narednom periodu, glasači će između 4.500 projekata izabrati 15 najboljih u različitim kategorijama.

U sedmicama koje slijede, glasači su zaduženi za nominovanje zgrada (u petnaest kategorija) za ulazak u uži izbor, a zatim će biti održano glasanje za pobjednika u svakoj kategoriji.

Tokom faze nominacija, svaki registrovani korisnik platforme My ArchDaily imat će priliku nominovati jedan projekat (objavljen između 1. januara 2020. i 31. decembra 2020.) po kategoriji. Ova faza je započela 26. januara i završila 10. februara u ponoć. Nakon toga, pet projekata po kategoriji prošlo je u finalnu fazu, koja je počela 10. februara a završava 18. februara u 00:01. Pobjednici će biti objavljeni 18. februara 2021.

Pravila

Odabrani projekti

Svi projekti koje su prvi put objavljeni između 1. januara 2020. i 31. decembra 2020. u sljedećim kategorijama ispunjavaju uslove za ovu nagradu: Kuće, Stambeni objekti, Arhitektura u zdravstvu, Industrijska arhitektura, Obrazovna arhitektura, Sportska arhitektura, Kulturna arhitektura, Ugostiteljska arhitektura, Uredi, Arhitektura enterijera, Komercijalna arhitektura, Javna i pejzažna arhitektura, Religijska arhitektura, Mali projekti i instalacije i Najbolji primijenjeni proizvod.

Predajom svojih radova ArchDailyju, arhitektonski biroi daju pristanak da uđu u ovaj konkurs i budu prisutni na promotivnom materijalu.

Autorstvo i autorska prava svakog projekta pripadaju biroima i arhitektima spomenutim na stranici svakog projekta.

Proces

Proces nominacije je započeo 26. januara i završio 10. februara 2021. u 00:01.

Finalno kolo je započelo 10. februara i završava 18. februara 2021. u 00:01.

Pobjednici će biti objavljeni 18. februara 2021.

Nominovanje/glasanje

Samo registrovani korisnici platforme My ArchDaily mogu nominovati/glasati.

Svako se može registrovati na platformi My ArchDaily za nominaciju / glasanje. Da biste to učinili, morate slijediti link za registraciju i dovršiti potrebne korake da biste postali registrovani korisnik (ili upotrijebite svoj postojeći račun na My ArchDaily).

Za registraciju morate koristiti validnu adresu e-pošte. Glasovi korisnika bez validne adrese e-pošte neće biti uzeti u obzir.

Možete nominovati/glasati samo za jednu građevinu po kategoriji.

Pozivaju se uredi i arhitekti da promovišu svoje radove za glasanje, ali ne smije se nuditi novčana ili virtuelna naknada.

Prva faza: Nominacije

Počevši od 26. januara 2021., registrovani korisnici su mogli nominovati svoj omiljeni projekat za svaku od 15 kategorija uključenih u izbor. Jedna nominacija po kategoriji.

Nominacije su završile 10. februara 2021. u 00:01.

Pet projekata s najviše nominacija za svaku kategoriju prošli su u finalni krug.

Druga faza: Finalisti

  1. februara 2021. platforma je ažurirana projektima koji su ušli u uži izbor i registrovani korisnici moći će glasati za svoj omiljeni projekat među finalistima.

Korisnici mogu glasati za jedan projekat po kategoriji.

Glasanje će se završiti 18. februara 2021. u 00:01.

Pobjednici

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će objavljeni na ArchDaily početnoj stranici 18. februara 2021. godine.

Pobjednici svake kategorije dobit će nagradu od ArchDaily-a, dostavljenu u njihove urede.

Pet finalista i pobjednici u svakoj kategoriji mogu koristiti odgovarajuću nagradu u privatne svrhe. ArchDaily će im obezbijediti promotivni materijal.

Važne napomene

Svi podaci registrovanih korisnika bit će privatni i neće se dijeliti sa drugim sajtovima.

Nakon svake faze provjerit će se sve nominacije / glasovi. Glasovi dostavljeni uz pomoć lažnih / nepotpunih registracija bit će uklonjeni. Svi pokušaji zloupotrebe sistema, poput kreiranja lažnih računa, sumnjivog ponašanja sa pojedinačnih IP adresa ili korištenje bilo koje druge tehnike za automatsko generisanje nominacija / glasova, evidentirat će se i pregledati radi uklanjanja.

ArchDaily zadržava pravo da analizira podatke tokom svake faze dodjele nagrada kako bi se osiguralo pošteno glasanje.

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime