spot_img

Atlas Copco BH na sajmu RENEXPO 2016 u Sarajevu

Atlas Copco BH, jedna od vodećih svjetskih kompanija za rješenja održive produktivnosti, predstavila se ove godine na sajmu RENEXPO održanom 9. i 10. novembra u Sarajevu.

atlas-kopco

Kompanija Atlas Copco BH je i ove godine uzela učešće na sajmu kao predstavnik švedske industrije.

Atlas Copco, kako kažu iz ove kompanije, nastoji svake godine izbaciti nešto novo, inovativno i što je progresivno po pitanju uštede energije. Ove godine su naglasak stavili na uštede u kompresorskom dijelu, a ono što ih izdvaja na tržištu od konkurencije jeste, kako ističu, jedinstven proizvod koji dolazi iz ove kompanije. Naime, Atlas Copco je ove godine lansirao jedinstven proizvod na svjetskom tržištu, a radi se o kompresorima sa elektromotorima sa permanentnim magnetom, koji automatski štede prostor jer su daleko manji u odnosu na standardne motore. Uz to je implementirana tehnologija frekfentne regulacije tj. promjenjiv broj obrtaja na motoru, tako da takav kompresor štedi 35 – 50 posto energije u normalnim režimima rada, dodaju iz ove kompanije

Kada je riječ o projektima u rudarskom segmentu Atlas Copco je skoncentrisan na rudnike uglja, boksita i otvaranje novih ležišta gdje su uglavnom prisutni sa svojom opremom.

Inače, kompanija pruža usluge klijentima u više od 180 zemalja s proizvodima i uslugama usmjerenim na produktivnost, energetsku efikasnost, sigurnost i ergonomiju.  Grupa pruža usluge klijentima ponudom inovativnih kompresora, vakuumskih rješenja i sistema za pročišćavanje zraka, građevinske i rudarske opreme, električnih alata i sistema za sklapanje.

 

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE