spot_img

Austrotherm THERMOBOX

  • Vrhunski kvalitet izrade
  • Efikasno oržavanje niskih temperatura
  • Lak i jednostavan transport
  • Ne upija vodu

 

Kompanija Austrotherm BH, od početka 2019. godine, u proizvodnoj paleti nudi i kutije za pakovanje i transport mrznute ribe.

Korištenje EPS-a za izradu ambalaže za ribu kao i drugih vrsta pakovanja koja se koriste u prehrambenoj industriji, imaju brojne prednosti. Pored toga što je EPS lak materijal, posjeduje odlična mehanička i termoizolaciona svojstva, lako se oblikuje, ne upija vodu, a u prehrambenoj industriji jako je bitna i osobina da on ne doprinosi razvoju bakterija.

U poređenju sa svim drugim materijalima koji se koriste za izradu ovih ambalaža. EPS ima daleko najbolja termoizolaciona svojstva, što mu omogućava efikasno i relativno dugo održavanje niskih temperatura, što je veoma bitno kod pakovanja i transporta kvarljivih artikala, kao što je riba.

Ove osobine EPS-a daju odlične karakteristike kutijama za ribu, jer omogućavaju održavanje optimalne temperature i održavaju ribu u toku transporta ispravnom i svježom, što predstavlja veliku prednost, naročito kada se transport na nekim relacijama vrši bez adekvatnog rashlađivanja. Riba se nakon ulova rashlađuje i svježa pakuje u kašete, te transportuje do krajnje destinacije.

Kutije za ribu su tako dizajnirane da omogućuju lak i jednostavan transport, modularne su i uklapaju se kada se redaju jedna na drugu, što utovar i transport čini lakšim, a sama pakovanja zauzimaju manje prostora, te zbog svoje male težine i modularnosti ne povećavaju cijenu transporta. Kutije imaju i otvore za odvodnju viška vode.

Svaka THERMOBOX kutija ima poklopac dimenzija 465x365x20 mm, a poklopci se naručuju posebno.

 

Austrotherm THERMOBOX TB – kutije za ribu

Austrotherm THERMOBOX FB – kutije za voće i povrće

Pored kutija za ribu, u ponudi se nalazi i serija proizvoda za transport voća i povrća. Ove proizvode karakterišu svi pozitivni aspekti koji su vezani za THERMOBOX seriju proizvoda, a proizvodne dimenzije su iste kao i kod kutija za ribu.

Kao i kod kutija za ribu, jako dobre termoizolacione karakteristike ovih kutija, omogućavaju da proizvodi skladišteni u njima ostanu duže vrijeme svježi i ispravni tokom skladištenja ili transporta.

 

Austrotherm d.o.o.

Turija bb, BIH – 77 000 Bihać

T: +387 37 318 401; +387 37 318 420

info@austrotherm.ba

www.austrotherm.ba

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE