Naslovnica Home Banjaluka: Otvoren obnovljeni ZTC "Banja Kulaši"

Banjaluka: Otvoren obnovljeni ZTC “Banja Kulaši”

Slijedi proširenje hotelskih kapaciteta i izgradnja vanjskog bazena

banja kulasi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i vlasnik “Banje Kulaši” Dubravko Zemun svečanim presjecanjem vrpce otvorili su u subotu, 25. juna, obnovljeni zdravstveno-turistički centar.

Cvijanović je rekla da će Banja biti na usluzi ne samo pacijentima, već i zdravstvu i turizmu Republike Srpske uopšte.

– Očekujemo da će “Banja Kulaši” dati rezultate ne samo zbog toga što će ovdje raditi 50 ljudi, što je svakako značajno, već i zato što će se ona u budućnosti razvijati i unapređivati. Upoznati smo sa planovima rukovodstva da će u Banji biti još sadržaja, koji će unaprijediti rad ovog kompleksa – rekla je Cvijanović novinarima.

Ona je istakla da je važno da je u blizini banje izgrađena Termoelektrana, prošireni rudnički kapaciteti, formirana nova opština Stanari, te da se gradi auto-put koji prolazi i kroz ovaj kraj.

– Sada imamo i rekonstruisanu i stavljenu u funkciju novu banju koja ima tradiciju. Upravo zato što datira iz starih vremena i što su svi upoznati sa ljekovitim svojstvima vode očekujemo da će sve to, uz nove sadržaje, služiti i pacijentima i turizmu i zdravstvu – naglasila je premijerka RS.

Vlasnik “Banje Kulaši” Dubravko Zemun podsjetio je da je banjski kompleks kupio za 2 mil KM, a da se sa renoviranjem počelo u maju prošle godine.

– Banja trenutno raspolaže sa smještajnim kapacitetima 110 kreveta, dva bazena i medicinskim dijelom – precizirao je Zemun.

Zemun kaže da je otvaranjem završena prva faza renoviranja, a da će u drugoj fazi uslijediti proširenje hotelskih kapaciteta i izgradnja vanjskog bazena.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darko Tomaš, koji je prisustvovao otvaranju obnovljene Banje u Kulašima, rekao je da je Fond prepoznao mogućnosti liječenja svojih osiguranika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Od 1. jula imamo potpisan ugovor i sigurno je da će Fond svoje osiguranike upućivati na liječenje u ovu banju – kaže Tomaš.

Glas Srpske

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime