Naslovnica Home Behić Sanny Boy izvodi radove na projektu "Rekonstrukcija puta Hadžići"

Behić Sanny Boy izvodi radove na projektu “Rekonstrukcija puta Hadžići”

Nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta “Rekonstrukcija puta Hadžići” u Pištalinama između načelnika Bosanske Krupe i Cazina, Armina Halitovića i Nermina Ogreševića, danas je između načelnika Halitovića i predstavnika firme Behić Sanny Boy potpisan i ugovor o izvođenju radova na spomenutom putu vrijedan skoro 50 hiljada KM. Vrlo značajnu finansijsku pomoć u gradnji puta općinama će dati mještani ovog kraja.

putHadz11

Put Hadžići koji teritorijalno pripada i Bosanskoj Krupi i Cazinu uskoro će dobiti potpuno novi izgled što mještani, kako kažu, čekaju godinama. Zbog toga su pokrenuli inicijativu, skupili blizu 100 hiljada KM a potom tražili podršku općina što su potpisivanjem ugovora zvanično i dobili.

Općine Bosanska Krupa i Cazin za put su osigurali po 30 hiljada maraka što će biti dovoljno za oko 250 m puta. Za nastavak izgradnje pobrinuli su se Pištaljani što, kako ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, ovom projektu daje ogroman značaj.

“Mi smo prije više od mjesec dana sa Općinom Cazin potpisali sporazum o zajedničkom finansiranju puta Hadžići koji je zapravo granični put između ove dvije općine. Iznos sporazuma je 60 hiljada maraka, a danas smo potpisali ugovor čija vrijednost iznosi 46 hiljada. Sad ćemo provesti postupak javne nabavke za ostatak sredstava i planiramo da uradimo nekih 500 m. Ono što daje poseban šmek ovom ugovoru je to što su mještani skupili značajan iznos sredstava, blizu 100 hiljada KM tako da računamo da bi možda kada se završe svi ovi projekti mogli imati blizu 2 km asfaltiranog puta kroz Hadžiće”, dodaje načelnik Halitović.

Činjenica da je ovo projekt međuopćinske saradnje daje posebnu dimenziju. Kako naglašava načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević, ove dvije zajednice iza sebe već imaju nekoliko uspješnih projekata i što je još bitnije dobre ideje za nove.

“Ovakvi projekti mogu poslužiti kao model za saradnju i sa drugim općinama, ne smo dvije nego i više. Mi smo granične općine, imamo dodirnih tačaka, interakcije kad su u pitanju interesi i problemi koje treba rješavati u obe zajednice. Sa tog aspekta zaista postoji potreba za saradnjom”, kaže načelnik Ogrešević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući OV Bosanska Krupa Ćazim Kasić, njegov zamjenik Hasan Komić, predsjednik Kluba SDP Adis Džafić, predsjednik MZ Asmir Hadžipašić i nekolicina mještana.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime