Besplatna online alatka koja u sekundi stvara visokokvalitetne geografske mape sa podacima

Jeste li ikada morali izraditi mapu za svoj projekt, misleći kako to možete realizovati u roku od pola sata, a potom proveli čitavo popodne radeći na mapi?

Između prikupljanja podataka, izrade osnovne mape, odabira sheme boja i na kraju spajanja grafike, izrada mape može biti dug, težak proces koji oduzima dragocjeno vrijeme.

mapinseconds.com je besplatni online alat koji generiše jasne, kvalitetne mape na temelju vaših podataka.

Evo kako funkcioniše:

prikupite i organizujte svoje podatke u dvije kolone bilo u proračunskoj tablici Excel ili Google, zatim otvorite mapinseconds.com, zalijepite svoje podatke u proračunsku tablicu aplikacije i eto ga!

Vaša karta je gotova!

Geografsko područje obuhvaćeno mapom automatski se odabire za Vas, a boje se prilagođavaju bilo kategorijskim ili numeričkim podacima, a sve se temelji na podacima koje navedete.

Legenda se također prilagođava, pružajući Vam najbolju i najčitkiju kartu bez dodatnog ulaganja. Primjeri prikazani na isječcima prikazuju najraznovrsnije grafike, i možete primjera radi prikazati podatke o cijenama stanova ili pristupu zelenom prostoru – mogućnosti su beskrajne!

Rezultat je čista mapa koja se lako čita i može se preuzeti kao PNG ili Powerpoint Slide sa samo jednim klikom na dugme. Pomoću ove alatke, mape se prave u roku od nekoliko sekundi, a ne sati.

m-Kvadrat

print