spot_img

Bezvremenski trendovi dizajna interijera

Nikada se nećemo udaljiti od minimalističkih, modernih prostora, ali smo spremni da ih još malo oživimo u 2019. godini. Ovo je godina koja koja buja na sofisticiranoj strani modernog, upotpunjenog sa plišanim tkaninama, tračkom jarkih boja, neočekivanim zelenilom, apstraktnim namještajem – i da bi stvari bile zanimljivije, tu je uzajamna povezanost tekstura, uzoraka i predmeta.

Tonovi dragog kamenja  

Plava je povezana sa smirenošću i pouzdanošću. Simulirajući nebo ili okean, poznato je da ova boja potiče opuštanje.Jark crvene, bijele, purpurne i tirkizne boje savršene su boje da stvore osjećaj dubine i sofisticiranosti u prostoru. Želite da tonovi dragog kamenja zasijaju bez prevelikog isticanja? Postavite ih na oštro, bijelo platno tako da se ističu, a da nisu napadni.

Viseće biljke

Sukulenti su već odavno sveprisutni, ali definitivno ćemo viđati viseće biljke u bliskoj budućnosti. Dinamičan prikaz biljaka koje vise sa stropa, u  njihovom slobodnijem obliku, znači ispunjavajanje neočekivanih uglova i stvaranje malo drame u prostoriji.

Baršun, baršun i još malo baršuna  

Jako malo tkanina odiše luksuzom kao svilenkasti baršun. Iako u početku može da dočara slike tamnih, ukrašenih viktorijanskih kuća, budite sigurni: baršun 2019-te je dovoljno raznovrstan da dobro funkcioniše u modernom enterijeru, sve dok se koristi kao akcentna tkanina ili u tandemu sa modernijim siluetama. Ukrasni jastuci, baršunasti zastori koji uokviruju prozor, ili elegantan, savremeni kauč presvučen u baršun, mogao bi biti pun pogodak.

Skulpturalni namještaj 

Apstraktni, skulpturalni namještaj je još jedna stvar koja dominira ove godine. Svojim neobičnim oblikom, ovaka namještaj je funkcionalni umjetnički rad koji rijetko zahtijeva dodatne ukrasne detalje u prostoru. Osećaj je sve samo ne neutralan, i kreće se ka eklektičnom ili čak avangardnom, ali se može odlično uklopiti ako ga pametno uparimo. Na primjer, probajte skulpturalnu sofu upariti sa običnim stolićem.

Podovi i stropovi sa uzorkom  

Podovi od tvrdog drveta su odlika kvaliteta već decenijama, ako ne i stoljećima, i počinjemo uživati ​​u njegovom zamršenom dizajnu i uzorcima – na stropovima,  kao i na podovima. Riblja kost, ševron i parket su neki od klasičnih rasporeda za podove koji se lako mogu proširiti od drveta do cigle, keramike i drugih materijala, te se veselimo što ćemo ove godine vidjeti više kreativnih načina obrade podnih i stropnih površina.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE