Naslovnica Home BiH na izložbi EXPO 2016 u Antaliji: Turska pokriva troškove bh. paviljona

BiH na izložbi EXPO 2016 u Antaliji: Turska pokriva troškove bh. paviljona

expo 2016

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je odluku o učešću Bosne i Hercegovine na Međunarodnoj izložbi hortikulture EXPO 2016 Antalija, Republika Turska, u periodu od 23. aprila do 30. oktobra.

Data je saglasnost ambasadoru BiH u Turskoj Damiru Džanku da potpiše ugovor o učešću BiH na Međunarodnoj izložbi hortikulture „Djeca i cvijeće“ EXPO 2016, čiji je moto „Održanje zelenog života za buduće generacije“.

Ukupni troškovi BiH na EXPO 2016 iznose 766.000 KM, od čega će Republika Turska grantom vrijednim 697.000 KM pokriti troškove zakupa prostora i izgradnje paviljona za BiH. Preostalih 69.000 KM za izradu projekta izložbenog prostora, njegovog održavanja te pripremu promotivnog materijala osigurat će Bosna i Hercegovina.

Također, Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost da se iz tekućih grantova Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa izdvoji 50.000 KM za učešće BiH na 21. izdanju Međunarodne izložbe Trijenale u Milanu.

Ova manifestacija će biti održana od 2. aprila do 12. septembra 2016. godine u Milanu pod motom „21. stoljeće – Dizajn nakon dizajna“, a za koji je Republika Italija osigurala BiH učešće bez plaćanja troškova zakupa prostora.

Sredstva za ove namjene, kao i 50.000 KM za održavanje Biznis foruma 16+1 (Kina i države srednje i istočne Europe), početkom maja u Sarajevu bit će osigurana iz granta Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za podršku sajamskim i drugim manifestacijama. Sudjelovanjem na ovim međunarodnim manifestacija daje se mogućnost poslovnoj zajednici iz BiH da uspostavi saradnju među poslovnim ljudima iz cijelog svijeta te da promovira domaću proizvodnju u svijetu.

 

Izvor: indikator.ba

Novosti

Pregradni zidovi

0
Pregradni zidovi su vertikalni razdjelnici koji se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora zgrade u prostorije i područja za cirkulaciju poput hodnika. Ovisno o korištenom...

Panel fasade: StoVentec Glas

Koje se skele koriste u građevini

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime