Naslovnica Home BiH očekuje od EU 1,2 mlrd EUR za 14 projekata

BiH očekuje od EU 1,2 mlrd EUR za 14 projekata

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da je BiH kod Evropske komisije do sada kandidovala 14 projekata u vrijednosti od 1,2 mlrd EUR.

bih_evri_041115On je u intervjuu za današnji broj Večernjeg lista, izdanje za BiH, istakao da Evropska komisija za područje jugoistoka Evrope planira izdvojiti značajna sredstva, sa svrhom da se zapadni Balkan, već u ranoj fazi puta ka EU, ekonomski, infrastrukturno i energetski integriše u EU.
Po Zvizdićevim riječima inicijalni novac je osiguran i potrebno je kreirati državne strategije i projekte kao što su saobraćajna i energetska infrastruktura, te projekte iz oblasti životne sredine, obrazovanja i podsticaja poduzetništva, posebno za mlade ljude s fokusom na njihovo zapošljavanje.

– BiH je ozbiljno shvatila tu poruku i mi smo do sada kandidovali 14 projekata s područja cijele BiH u vrijednosti od 1,2 mlrd EUR. Istovremeno, pripremamo projekte iz oblasti energetskog sektora koji je jedan od najatraktivnijih i predstavlja značajnu podlogu za ozbiljan ekonomski razvoj – kazao je Zvizdić.

 

Capital

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime