Naslovnica Home BiH pozvana na "Expo 2020" u Dubaiju

BiH pozvana na “Expo 2020” u Dubaiju

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je 3. juna, u nastupnu posjetu novoimenovanog vanrednog i opunomoćenog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija.
dubaji
Tom prilikom, ambasador Al Raisi se predsjedavajućem Zvizdiću zahvalio na gostoprimstvu i uručio poziv njemu lično i Savjetu ministara BiH od potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma za učešće Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi “Expo 2020” u Dubaiju.

Istaknuo je da će ovako značajan sajam biti prvi put održan u regionu Bliskog istoka.

Predsjedavajući Zvizdić je, uz izraze zahvalnosti, prihvatio poziv i rekao da će prisustvo Bosne i Hercegovine na ovako značajnom sajmu pružiti mnoge poslovne mogućnosti.

Tokom susreta saglasili su se da su bilateralni odnosi dvije države izvanredni i da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, turizma, transporta, infrastrukture, telekomunikacija itd.

 

capital

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime