Naslovnica Home Bihać: Nova zgrada Kantonalnog suda do ljeta 2017.

Bihać: Nova zgrada Kantonalnog suda do ljeta 2017.

Unsko-sanski kanton i Grad Bihać u ljeto 2017. trebali bi dobiti novu zgradu Kantonalnog suda, a radovi na novom objektu trebali bi započeti već od 11. augusta ove godine, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu pravosuđa i uprave USK.
kanton sud
Lokacija nove zgrade suda biće u Borićima, a očekuje se da će radovi biti završeni u julu sljedeće godine. Radove će izvoditi konzorcij građevinskih kompanija Prijedor-putevi 2 i Elektrometal Cazin, a nadzor nad radovima vršiće Institut IGH Zagreb, ured Mostar.

Projekat je dio šireg paketa pomoći EU za sanaciju zgrada sudova i tužilaštava širom Bosne i Hercegovine, u okviru podrške jačanja vladavine prava u BiH.

Evropska unija je osigurala 1,61 mil EUR s ciljem unaprjeđenja radnih uslova u sudu koji je nadležan za procesuiranje ratnih zločina i drugih teških krivičnih djela sa područja Unsko-sanskog kantona.

klix.ba

Novosti

Pregradni zidovi

0
Pregradni zidovi su vertikalni razdjelnici koji se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora zgrade u prostorije i područja za cirkulaciju poput hodnika. Ovisno o korištenom...

Panel fasade: StoVentec Glas

Koje se skele koriste u građevini

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime