spot_img

Bjelašnica u narednoj sezoni bogatija za nove sadržaje: Srebrena lisica u funkciji do kraja 2017.

Olimpijska ljepotica Bjelašnica u narednoj sezoni biće bogatija za nove sadržaje. Radi se o novom apartmanskom naselju Srebrena lisica koje polako poprima svoj oblik. Biće to jedinstven turistički kompleks kako najavljuju investitori i Općina Trnovo, a koji bi trebao biti u funkciji do kraja 2017 godine.

srebrna_lisica

Radi nastavka izgradnje Općina Trnovo raspisala je Oglas za prodaju preostalog neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu Bjelašnice. Prodaja će omogućiti nastavak izgradnje apartmana i hotela na spomenutom lokalitetu.

Na prodaju putem licitacije stavljeno je pet parcela. Parcela su površine 2.468 m2, 403 m2, 260,00 m2, 2.008,00 m2 i 544,00 m2.

Početna prodajna cijena za neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište iznosi 110,00KM/m2.

Pravo učešća u postupku licitacije imaju domaća i strana pravna i fizička lica, u skladu s odredbama Zakona o stvarnim pravima. Licitacija će se održati u sali općine Trnovo, 16.9.2016. godine s početkom u 11 sati.

Cilj je da sa budućim sadržajima ova planina bude atraktivna tokom cijele godine. Cjelokupno naselje imat će površinu od oko 15.800 kvadratnih metara, vrijednos cijelog projekta iznosi 15.844,950 KM.

Projektant je firma NonStop koja je ovaj projekat uradila prije šest godina, ali sada je u saradnji s opštinom doradila isti kako bi napravili arhitektonsko-urbanističku kompoziciju.

Planirani kompleks čine smještajni kapaciteti u samostalnim objektima sa javnim sadržajima u prizemljima koji će se nalaziti u 10 objekata – apartmanskih kućica i jednog hotela, te platoa sa objektima centralnih sadržaja tj. 7 objekata, ispod kojeg je smještena podzemna garaža sa 86 mjesta u jednom nivou. Svi objekti centralnih djelatnosti su spratnosti prizemlje, dok se spratnost smještajnih kapaciteta kreće od SP1M do SP2M. Osim paviljona, naselje će imati poslovne sadržaje, ugostiteljske objekte i prodavnice.

Objekti će biti u skladu sa okolinom i planinskim ambijentom, fasada će biti od drvenih ploča, dok će krov biti aluminijski, zeleno-sive boje. Prizemlje budućeg naselja će biti od kamena.

Investitor na ovom projektu su Bosman d.o.o., Emission d.o.o., Gros H&G d.o.o., Body Art d.o.o., Grakop d.o.o., Biofarmed d.o.o., Krups d.o.o., Neimari d.o.o. i Opština Trnovo.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE