spot_img

Bosanska Krupa: Čišćenje i uređenje Poslovne zone ‘Vatreni mlin’ izvodit će firma Fortin

Između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora firme Fortin iz Tešnja Mensura Jašića potpisani su ugovori koji tretiraju čišćenje prostora novoformirane poslovne zone „Vatreni mlin“. Jedan se odnosi na radove demontaže i uklanjanja čeličnih objekata, a drugi na prodaju sirovinskog željeza i limova od tih objekata. Vrijednost oba ugovora je oko 100 hiljada KM.

fortini_99

“Mi već dugo vremena reklamiramo na neki način Poslovnu zonu Pilana i mi smo to područje zasitili sa investitorima.  U međuvremenu nam se javila potreba za još jednom poslovnom zonom pa smo zbog toga prije nekoliko mjeseci donijeli odluku o formiranju Poslovne zone ‘Vatreni mlin’ i evo danas završavamo te administrativne poslove koje se tiču uređenja, potpisana su dva ugovora, jedan o rušenju starih silosa, a drugi o prodaji starog željeza”, kaže prilikom potpisivanja načelnik Armin Halitović.

Očekivanja su da će izvođač u narednih sedam dana ući u posao i u roku od 30 dana okončati radove.

“Radit će se u tri faze. Prva podrazumijeva pripremu terena, druga demontažu i skidanje postojećih silosa i treća faza sječa i odvoz sa deponije na naše skladište. Radit ćemo sa teškim mašinama, dizalicama i bagerima koje posjedujemo mi ili naši kooperanti”, objašnjava direktor firme “Fortin” Mensur Jašić.

Poslije toga Općina će pristupiti izradi tehničke dokumentacije koja će tretirati napajanje električnom energijom i vodom, oborinsku i fekalnu kanalizaciju, te sve ostalo što je nephodno da se „Vatreni mlin“ stavi u funkciju.

“Recept za razvoj će biti isti kao i kod Poslovne zone ‘Pilana’. Vatreni mlin će imati oko 9 ha, a mi ćemo imati oko 3 ha slobodne površine za privlačenje investitora”, dodaje načelnik Halitović.

U ovoj zoni baš kao i u “Pilani” svi ulagači će u prve tri godine u 100 % iznosu biti oslobođeni komunalnih dažbina, slijedeće tri godine će biti oslobođeni 50 % istih a potom će tri godine plaćati minimalnu komunalnu naknadu u zavisnosti od proizvodne djelatnosti i broja radno angažovanih građana bosanskokrupske općine.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE