Naslovnica Home Briljantne montažne kuće koje se mogu sastaviti za tri dana ili manje

Briljantne montažne kuće koje se mogu sastaviti za tri dana ili manje

Montažne ljepotice koje su svestrane, pristupačne, ekološki prihvatljive, štedljive i jako se brzo montiraju

neto-nula2

Kuće budućnosti neće biti samo više održive i cjenovno pristupačnije – one će biti i mnoge brže za sagradititi. Montažna arhitektura sasvim sigurno utire put, a danas postoji toliko mnogo izbora, kao nikada dosada, kada je u pitanju montažna arhitektura. Od hobit kuće sa zelenim krovom do modularne kuće koja ima nula potrošnje. Mi smo izdvojili samo neke od ovih doista briljantnih montažnih zdanja i za neke kuće snova koje se mogu sastaviti za samo tri dana ili čak krače gotovo svugdje u svijetu. U nastavku pročitajte o njima, ali ih i pogledajte.

hobit3

Hobit kuća sa zelenim krovom firme Magic Green Homes

San o življenju u zemlji hobita, za neke bi mogao biti bliži ka ostvarenju nego što i sami vjeruju. Firma Magic Green Homes napravila je montažne hobit kuće koje su lagane za sagraditi, gotovo bilo ko može sagraditi jednu ovakvu kućicu u samo tri dana. Napravljene od montažnih svodnih panela, ove fleksibilne modularne kuće spajaju se zajedno bez potrebe za nekim posebnim vještinama ili teškom opremom. Kuće se mogu prekriti sa zemljom i geotekstilima za uzgoj živog zelenog krova.

neto-nula2

Neto-nula montažna kuća firme Unity

Otkrivena još prošle godine, ova predivna neto-nula montažna kuća može se sastaviti za manje od tri dana, ali je dizajnirana tako da traje stoljećima. Brzina montiranja nije jedina impresivna odlika ove montažne ljepotice. Zaista velika kvadratura ove kuće sagrađena je po LEEED v4 Platinum standardima i opremljena je sa najvećom kolekcijom najboljih certificiranih građevinskih materijala koja se ikada koristila za izgradnju rezidencijalnog projekta.

modularna kuca roberta 1

Modularna kuća Roberta Gurney-a montirana u samo dva dana

Kuća proizvedena u tvornici možda i ne zvuči baš primamljivo na papiru, ali Robert Gurney-jeva modularna kuća zaista je dokaz da montažno jeste lijepo. Ova kuća nalazi se u blizini Vašingtona u SAD-u i dobitnica je nagrade za energetsku efikasnost jer se sastoji od 13 energetski efikasnih modula. Moderna kuća sa obiljem svjetlosti sastavljena je za samo dva dana.

Bamboo living homes 2

Firma Bamboo Living Homes montirala dvije kuće u samo dva dana

Bambus i montaža je par iz raja. Samo pitajte firmu Bamboo Living Homes koja proizvodi prekrasne kuće od bambusa i isporučuje ih diljem svijeta u dijelovima koji se mogu odmah montirati na licu mjesta. Jedna od njihovih najbržih montažnih posada sastavila je dvije kuće za samo dva dana na Havajima.

DublDom 2

DublDom kuća firme BIO Architects može se montirati za samo jedan dan

Firma BIO Architects iz Moskve dizajnirala je malu i preslatku kućicu za odmor sa dvorištem koja se može montirati u samo jednom danu. Ovo udobno zdanje od drveta nazvano je DublDom, što prevedeno sa ruskog znači dupli dom, dolazi opreljemljeno sa punom opremom, uključujući i sanitarije, mrežni priključak, izolaciju, kablove, odvodne i dovodne cijevi i namještaj po mjeri. Ostakljenost do samog vrha i krovni prozori ispunjavaju strukturu prirodnim svjetlom i kuću otvaraju ka pogledima vani te omogućavaju prirodnu ventilaciju.

Big Box 1

Big Box kuća firme May Group za samo jedan dan

Prenosna i montažna kuća ne mora značiti i odricanje od luksuza. Firma May Group napravila je kuću pod nazivom Big Box ili Velika Kutija koja je ekološka, ali i luksuzna, a koja se može montirati za samo jedan dan. Firma je uradila demostraciju ove kuće i njeno jednodnevno montiranje na sajmu Decorex 2015. Umotana u strukturalno izolirane panele te pokrivena sa zelenim krovom, ova ljepotica proizvedena je u tvornici za samo 14 sedmica. Interijer model kuće bio je opremljen predivnim luksuznim namještajem i ispunjen prirodnim svjetlom koje je slobodno ulazilo kroz duplo ostakljene otvore.

Gomos Modular 1

Gomos Modular kuća Samuel Gonclaves-a montirana za tri dana

Arhitekta Samuel Gonclaves razvio je “Gomos Sistem,”, sistem pametnih betonskih modularnih kuća koji može proizvesti potpuno useljivu kuću za samo tri dana. Gomos modularna kuća predstavljena je prošle godine u gradu Arouca u Portugalu i očekuje se da će joj početna cijena biti 50 hiljada Eura plus porezi za osnovni model. Kuće po narudžbi mogu se naručiti u različitim veličinama ili za različite vrste terena, a kupci imaju i opciju da izaberu materijale, namještaj i slično.

Kuca za fotografa 2

Kuća za fotografa firme T2.a Architects montirana za dva dana

Montažno može biti odgovor za one koji sanjaju o udobnoj drvenoj kolibi. Mađarski studio T2.a Architects sagradio je nedavno prelijepu drvenu kolibu za fotografa Zsolt Batar-a u samo dva dana u šumi pored Budimpešte. Konstruisano od prekriženog i lameliranog drveta, ovo montažno i pristupačno zdanje obloženo je drvenim panelima i prozorima duž cijele visine koji daju predivne poglede na okolnu šumu.

Passion House 1

Passion House M1firme Architect 11 nikla za samo dva dana

Passion House M1 je svestrana kuća koja se može montirati za samo dva dana. Kuću je dizajnirao studio Architect 11 iz Estonije i ova kuća trenutno je najmanji model iz njihove serije modularnih kuća. Ovo okolišno prihvatljivo zdanje sagrađeno je pretežno od drveta i koristi potpuno atumatizirani sistem kojeg odlikuje solarno grijanje, pasivna ventilacija i solarno zatamnjivanje umjesto sistema za klimatiziranje.

Montazna Nature Kuca 2

Montažna Nature kuća firme MYCC za tri dana

Montažna Nature kuća gradila se u tvornici  oko tri mjeseca, ali se montirala na terenu za samo tri dana. U pitanju je prelijepa i ekološki prihvatljiva kuća za odmor inspirisana farmerskim kućama i eukaliptus šumama. Moderno zdanje sastoji se od šest modula- svaki po 6×3 metra – postavljenih na mjesto kranom. Kuća je namontirana u gradu Cedeira u Španiji, samo 700 kilometara udaljenom od tvornice gdje su module proizvedene.

 

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime