spot_img

cargo-partner u svom sjedištu u Austriji proširuje logistički centar

Kompanija cargo-partner, koja se bavi pružanjem usluga u međunarodnom transportu i logistici, u svom sjedištu, pored aerodroma u Beču, Austrija, dopunjava svoje kapacitete ekološki održivim logističkim centrom od 25.000 paletnih mjesta.

cargo-partner

U skladu sa rastućim obimom poslovanja u svom austrijskom sjedištu, cargo-partner proširuje svoja kapacitete u Fischamendu izgradnjom energetski efikasnog logističkog centra, čija je gradnja bazirana na materijalima od drveta. Završetak radova planiran je za ljeto 2017.godine.

Upotreba drveta kao osnovnog građevinskog materijala omogućava kontrolu temperature u rasponu od 15 °C do 25°C , kontinuiranu vlažnost od 70%, smanjene operativne troškove, kao i značajno smanjenje emisije CO2 . Održiva arhitektura započinje odabirom materijala: konstrukcija će biti u potpunosti izgrađena od komponenti koje su proizvedene uz veoma nisku emisiju stakleničkih plinova.

Skladište će imati kapacitet od 25.000 paletnih mjesta, prostor za robu u tranzitu te  prostor za pakiranje i otpremu pojedinačnih proizvoda (Pick & Pack). Ciljevi ove nadogradnje su postepeni prelazak na ekološki održivu arhitekturu, kao i efikasnija manipulacija većim količinama robe.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE