Naslovnica Home "Carmeuse" otvorio postrojenje za proizvodnju filera u Doboju - Uloženo više miliona...

“Carmeuse” otvorio postrojenje za proizvodnju filera u Doboju – Uloženo više miliona evra

Vodeći svjetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka “Carmeuse”, zvanično je otvorio novo postrojenje za proizvodnju filera u Doboju, u koji je uloženo između dva i tri miliona evra.
carmeuse_doboj_120416
Otvaranju novog pogona prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, direktor kompanije “Carmeuse” za Evropu Andre Žakmar (Andre Jacquemart), kao i druge zvanice iz javnog i privatnog sektora kao i predstavnici medija.
– Nova investicija kompanije “Carmeuse” veoma je značajna za Republiku Srpsku jer, pored toga što obezbjeđuje radna mjesta, pokreće i unapređuje razvoj ključnih privrednih grana zemlje, kao što su energetski sektor, građevinarstvo, proizvodnja čelika i drugo – izjavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić.

Žakmar je rekao da su od dolaska u RS uložili više od 30 mil EUR i da ovo neće biti kraj ulaganjima u regionu.

Direktor prodaje “Carmeuse”-a za Evropu Saša Božić rekao je da je kompanija zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima učvrstila lidersku poziciju u BiH, a i šire, kako po kapacitetu, tako i po tehnologiji kojom raspolaže.

– Pouzdanost, stabilnost i profesionalni odnos, rezultira uspješnom saradnjom kompanije “Carmeuse” sa velikim sistemima iz ključnih pokretačkih industrija u zemlji – rekao je Božić.

eKapija.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime