spot_img

Caterpillar Roadshow i takmičenje operatera 2019.

Prvi zadatak je obaranje loptica kašikom mini-bagera, i vježbanje trikova za drugi, teži zadatak: što brže prebaciti klinove od jednog konusa do drugog.

Devet je sati ujutro, a prvi operateri stižu u Teknoxgroup BH na prijavnicu. Vjetar podiže oblake na nebu i snažno ohrabruje takmičare koji žele što prije sjesti za upravljač. Prvi zadatak je obaranje loptica kašikom mini-bagera, i vježbanje trikova za drugi, teži zadatak: što brže prebaciti klinove od jednog konusa do drugog. Treći takmičar sa univerzalnom kašikom kombinirke zgrabi balvan i što prije ga postavlja na CAT bačve.

Ko će biti najbrži? Takmičenje se odvija brzo, svi žele da pobijede, jer je glavna nagrada putovanje na Evropsko prvenstvo u Malagi, Španija. Ko ne bi želio testirati najnovije mašine tokom sedam dana odmjeravanja vještina sa finalistima iz drugih evropskih zemalja?

Imamo ga! Pobjednika!! To je Nemanja Janković, najbrži u konkurenciji 87 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Čestitamo! I držimo fige za finale u Malagi.

 

Pored praćenja napete konkurencije, svi ostali posjetioci, njih preko 100, su pogledali najnoviju generaciju Caterpillar mašina. Veoma smo uvjereni da mogu povećati efikasnost operatera do 45%. Na kamionu smo provjerili kako se rukuje sa teretom i druge standardne fabrički instalirane tehnologije, uključujući Cat GRADE sa 2D, GRADE sa opcijom pomaka. Dokazali smo da se većina postavki mašine može kontrolisati preko monitora visoke rezolucije sa ekranom osetljivim na dodir od 254/203 mm. Nudi 42 jezika i lako je dostupna sa sjedišta – bez protezanja ili okretanja.

Prodavci su nam također objasnili kako nove Caterpillar mašine mogu smanjiti troškove održavanja do 20% zbog manje tačaka održavanja, zajedno sa produženim i bolje sinhronizovanim intervalima održavanja, povećavaju dostupnost i smanjuju troškove. A zbog većih hidrauličnih pumpi, novog elektro-hidrauličnog sistema i povećanog kapaciteta kašike, potrošnja goriva se smanjuje za 20%.

Dodjelom nagrada za tri najbrža takmičara, završen je lijep događaj. Vidimo se sljedeće godine!

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE