Naslovnica Home Centar Zenice dobija kružni tok i modernu fontanu

Centar Zenice dobija kružni tok i modernu fontanu

Nakon završetka radova na Glavnoj gradskoj magistrali u zeničkoj ulici Londža, u toku je rekonstrukcija ulice i izgradnja biciklističke staze. Osim toga, ispred robne kuće Bosanka biće izgrađen kružni tok, u čijoj će se blizini nalaziti još jedna moderna fontana.
zenica
Nakon prve fontane, koja je na ulazu u Zenicu izgrađena u sklopu radova na Glavnoj gradskoj magistrali, ovo će biti druga moderna fontana.

– Ova fontana će biti manja sa drugačijim programom rada i mlaznicama, jer će imati dva bazena. Na sugestiju sugrađana odlučili smo da to bude u centru grada – kazao je Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale.

Građevinske radove na izgradnji fontane finansira Grad Zenica, dok će elektro i mašinske instalacije, kao i samu montažu uraditi JP Vodovod i kanalizacija Zenica. Završetak radova planiran je do kraja jula.

faktor.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime