Naslovnica Home Cijene drvnih sortimenata u BiH godišnje rastu po stopi od 7,3%

Cijene drvnih sortimenata u BiH godišnje rastu po stopi od 7,3%

Godišnji bazni indeksi cijena šumskih sortimenata, u odnosu na 2010. godinu pokazuju stalni rast cijena šumskih sortimenata, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.
drvo
U 2015. godini zabilježen je rast baznog indeksa prosječne godišnje cijene u odnosu na 2014. godinu od 1,6%.
 Cijene šumskih sortimenata u Bosni i Hercegovini, za posljednjih pet godina rasle su po prosječnoj stopi od 7,3%. Cijene šumskih sortimenata četinara rasle su po prosječnoj stopi od 4,3% dok su cijene šumskih sortimenata lišćara rasle u prosjeku 10,3%.
Cijene trupaca četinara rasle su za posljednjih pet godina po prosječnoj stopi od 3,5% dok su cijene trupaca lišćara rasle po prosječnoj stopi od 4,3%. Cijene industrijskog drveta četinara povećane su u prosjeku za 4,1% dok su cijene industrijskog drveta lišćara varijabilnije i rasle su, u prosjeku za 12,4%.
Pad cijene zabilježen je kod ogrijevnog drveta lišćara u 2011. godini od 2,3%, a u 2012, 2013, 2014 i 2015. godini bilježi se stalni rast cijena ogrijevnog drveta po prosječnoj stopi od 8,6%.
Indikator

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime