Naslovnica Home City Mall: Banjalučki tržni centar koji grade domaći investitori i neimari

City Mall: Banjalučki tržni centar koji grade domaći investitori i neimari

Izgradnja tržnog centra City Mall u užem centru Banjaluke, koja je zvanično startovala početkom ovog mjeseca, teče planiranom dinamikom i u toku su pripremni radovi i iskopi zemlje.
city mall
Investitori ovog grandioznog objekta u koji će biti uloženo oko 60 mil KM su dvije domaće kompanije Tropic i Ideal kompani iz Banjaluke, dok je izgradnja povjerena domaćem građevinskom preduzeću Gradip iz Prnjavora. I u svim ostalima radovima, kako su rekli iz City Mall-a prednost će imati domaće firme kao podizvođači, ukoliko budu ispunjavale uslove, što je velika šansa za domaću građevinsku operativu da se dokaže i stekne što bolje reference.

Na gradilištu City Mall-a biti će najdublji iskopi koji su ikada izvršeni na nekom gradilištu u Banjaluci i iznosiće čak 14 metara, dok će biti primijenjen i poseban sistem gradnje – armirano-betonske konstrukcije, kao novi na ovim prostorima. Građevinske mašine i kamioni na gradilištu rade punom parom, što potvrđuje ozbiljnost, ali i namjeru investitora da sve bude završeno u planiranim rokovima.

Izgradnja City Mall-a najdalje je odmakla od ostalih tržnih centara u Banjaluci, čija se izgradnja godinama najavljuje – Delta city-a srpskog Delta holdinga i tržnog centra kompanije Bingo Tuzla.

Direktor City Mall-a Danijela Risović rekla je da su započeli sa pripremnim radovima za šta imaju i građevinsku dozvolu.

“To su iskopi zemlje sa pripremama terena, odnosno unutrašnjih saobraćajnica, platformi za mašine i opremu i svega potrebnog da gradilište može nesmetano da funkcioniše i kako bi se dalje mogla pripremati konstrukcija za zaštitnu temeljnu jamu”, rekla je ona.

Paralelno s tim investitori su predali svu dokumentaciju za građevinsku dozvolu za cijeli objekat, koju očekuju za manje od mjesec. Risović je rekla da je sljedeći korak rušenje starih objekata na mjestu budućeg tržnog centra, prije svega starog skladišta, a od sredine avgusta predviđeno je rušenje objekata uz ulicu Bana Lazarevića, kada će u potpunosti ograditi lokaciju. O značaju ove investicije govori i podatak da bi u jeku izgradnje trebalo biti angažovano do 250 radnika dnevno, a da će u samom objektu kada bude završen posao dobiti oko 500 radnika.

“Banjalučani mogu biti ponosni da iza ovakvog projekta stoje dva domaća investitora Ideal kompani i Tropik”, rekla je Risović i dodala da je završetak radova planiran za kraj 2018. godine.

Precizirala je da će City Mall imati 54.600 kvadratnih metara bruto izgrađene površine, te da će se na dva nivoa nalaziti prodajni prostor sa internacionalnim i domaćim robnim markama, supermarketom, a na trećem i četvrtom nivou će biti sadržaji prodajno-zabavnog karaktera sa bioskopskim salama, kazinom, ugostiteljskim objektima i dječijom igraonicom.

City Mall će imati i tri nivoa podzemnih garaža sa 460 parking mjesta. Risović je naglasila da već pregovaraju sa poznatim domaćim i stranim brendovima, posebno onima zbog kojih građani idu u šoping centre u regionu, jer ih nema kod nas.

“Predviđanja su da će ovo definitivno postati sljedeće mjesto okupljanja Banjalučana, ali i atraktivno mjesto za turiste i sve one koji dođu poslovno ili privatno u Banjaluku. Razlog više je i u činjenici da je svima centar grada mjesto svih zbivanja”, kazala je Risović.

Kao ključne prednosti City Mall u odnosu na druge tržne centre u Banjaluci, Risović je navela neprikosnovenu lokaciju, kapacitet objekta i brendove koje će ponuditi, ali i činjenicu da će to biti banjalučki tržni centar koji grade domaći investitori i neimari

 

Glas Srpske

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime