Naslovnica Home Crna Gora raspisala natječaj za gradnju najdulje žičare na svijetu

Crna Gora raspisala natječaj za gradnju najdulje žičare na svijetu

Crna Gora je prošle sedmice raspisala međunarodni natječaj za izgradnju žičare od Kotora preko Lovćena do Cetinja, koja bi s 14.7 kilometara bila najdulja na svijetu, rekao je novinarima gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

zicara

“Ponude za predkvalifikaciju dostavljaju se do 5. listopada. Nakon odabira koncesionara i izdavanja građevinske dozvole, gradnja žičare će, u zavisnosti od vremenskih uvjeta, trajati od 10 do 12 mjeseci”, kazao je Bogdanović.

Vožnja od Kotora do Cetinja trajat će 43 minuta.

O žičari Kotor – Lovćen – Cetinje govori se već duže vrijeme.

“Uvjerili smo se da postoji interes potencijalnih investitora, a posebice nas je ohrabrilo što su među njima kompanije koje su prepoznate kao najpouzdanije u oblasti gradnje žičara. Iz tog razloga, nadam se da će ovaj tender biti uspješno završen, čime bi valorizirali znatan dio potencijala, a prije svega napravili izuzetnu, a za regiju jedinstvenu turističku vezu nacionalnog parka Lovćen s primorjem”, rekao je Bogdanović.

 

fena

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime