spot_img

Da li će zgrada Generalštaba biti srušena uprkos sanaciji od prije dvije godine?

zgrada-generalstaba-bice-srusena-uprkos-sanaciji-od-pre-dve-godine-0103Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da 78 miliona dinara uloženih u sanaciju zgrade Generalštaba, oštećene u bombardovanju, nije „bačen novac”, već je morao da se skloni oštećeni dio koji je prijetio da obori cijelu zgradu.

Prema njegovim riječima, da bi se bilo šta uradilo sa zgradom, moralo je da se priđe, te da je IMS firma zadužena za to, koja je izašla na lice mjesta, uradila analizu i da je jedina stvar koju su rekli – da ne može da ostane kao što je sad.

Đorđević kaže da nije tajna da su vezano za sudbinu zgrade Generalštaba postojale tri varijante.

– Prva je da se cio objekat vrati u prvobitno stanje, što je basnoslovno skupo i pitanje je da li državi treba taj prostor, druga varijanta je bila da se to konzervira, a to je bilo duplo skuplje od samog rušenja cijele zgrade i treća varijanta jeste rušenje cijele zgrade. Mi smo razmatrali koje varijante su u opticaju i odlučili smo da se sruši cijela zgrada, s obavezom, pošto je zakonom zaštićena, da onog trenutka kada država bude imala para, da digne istu takvu – rekao je Đorđević.

Dodao je da drugi dio zgrade ima drugačija oštećenja, može da stoji kako jeste i da bi on iskreno „najradije” da se vrati u prvobitno stanje.

– To bi moglo da objedini državne organe koji su raštrkani po Beogradu, na jednom mjestu, mislim da bi tu bilo najrentabilnije i najštedljivije, da budemo svi tu, blizu vlade – rekao je Đorđević.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE