spot_img

Do kraja godine Vlašić bogatiji za novi fudbalski stadion

Lokalna firma “Ozon“ ulaže oko 2,5 mil KM u novi fubalski kompleks na Vlašiću

slika4_1

Projekat, koji će dodatno obogatiti sportsku ponudu na ovoj planini, je trenutno u fazi izvođenja zemljanih radova i izmještanja instalacija. Osim fudbalskog terena i garaža, biće izgrađeni i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za sportiste.

slika 3_1 (1)

„Fudbalski teren je dimenzija 90x60m što je po FIFA standardima. Umjetna trava će, takođe, zadovoljavati FIFA standarde, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 m sa svake strane i ograda na rubovima“ rekao je direktor “Ozona” Enes Konjalić. Projekat izgradnje nogometnog stadiona na Vlašiću  trenutno je u fazi izvođenja zemljanih radova i izmještanja instalacija na lokaciji izgradnje. Kako kaže Konjalić u sklopu projekta osim nogometnog terena predviđena je izgradnja garaže i poslovnih prostora u suterenu objekta te tribina i svlačionica za sportiste, a u sklopu garažnog  prostora predviđeno je 200 parking mjesta. On dalje navodi kako je završetak radova na ovom projektu planiran za kraj ove godine te kako je vrijednost navedene investicije je cca 2.500.000,00 KM.

s4_1

Upotpunjena sportsko-turistička ponuda

Kako saznajemo od direktora firme „Ozon“ projekat izgradnje nogometnog stadiona je izradila firma “Dom projekt” d.o.o. Travnik preduzeće za projektovanje i inžinjering u građevinarstvu, a izvođač radova je firma „Ozon“. Izgradnjom nogometnog stadiona i realizacijom kompletnog projekta biće upotpunjena sportsko-turistička ponuda i ostvarena dugogodišnja želja svih ljubitelja planine Vlašić da se na Vlašiću ponovo okupljaju poznate sportske i nogometne ekipe koje su svoje pripreme u prošlosti realizirali na Vlašiću. Konjalić dalje dodaje kako su planovi firme „Ozon“ nastavak rada na razvojnim projektima uz proširenje sportsko-turističke ponude koja podrazumjeva proširenje ponuda ski staza i poboljšavanje uslova vertikalnog transporta kroz instalaciju sjedešnica.

s2_1

Sportski turizam na Vlašiću iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju i zauzima jednu od najvažnijih destinacija turističke ponude u Srednjobosanskom kantonu. Inače, planina Vlašić je i u austro-ugarskom periodu bila prepoznata kao odlična lokacija za rekreaciju, zdravstveni i sportski turizam. Položaj Vlašića je takav da je podjednako udaljen od mora kao i od većih kontinentalnih gradova. Koliko je ova planina popularna za rekreaciju, kao i pripreme reprezentacija govori i to što su u posljednje vrijeme i drugi investitori ulagali u potrebne kapacitete, poput dvorane “Sunce” ili turističkog naselja “Eko-Fis Vlašić”.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE