spot_img

Dora Barović i Lovre Predovan: Enterijer stana za vlastite potrebe

Dnevni boravak je projektiran kao otvoreni prostor u kojem se nalaze i kuhinja, blagovaonica i lođa.

Dizajniranje stana za vlastite potrebe, posebno kada je taj dizajn urađen od strane arhitekata, pruža priliku za stvaranje savršenog prostora koji odražava vašu ličnost, stil i funkcionalne potrebe.

Fotografije: Dora Barović

Stan se radio u saradnji između Dore Barović (Aplan) i Lovre Predovana (Block-projekt). Stan se nalazi u Zadru. Smješten je na petom spratu u zgradi i veličine je 95 m2. Ulazni dio stana urađen je na način da su napravljeni ugradbeni ormari, i taj ulazni dio sa kuhinjom predstavlja jedan tamni dio koji se odvaja od ostalog prostora ali samo vizelno jer su povezani. U dnevnom prostoru se osim dnevnog boravka nalaze i blagovaonica i lođa, a stan posjeduje još dvije spavaće sobe i dva kupatila. Kuhinja je napravljena u obliku slov L, sa ostrvom i barskim stolicama. Boje korištene u kuhinji su tamnosiva i bijela.

Inače cijeli enterijer je urađen u svijetlijim tonovima kako namještaja tako i furnira i podova. U stanu je urađena i led ugradbena rasvjeta. Kupatila su dizajnirana kao jednostavna ali luksuzna jer kombinacija su svijetlog mramora i sivih pločica.  Spavaća soba je projketirana na način da je prvo postavljena garderoba a onda se dolazi do kreveta.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE