Duboko zaronite u projekt koji je kreativan i vodootporan

 

Rulantica Vodeni Park

Za planiranje i izradu osvijetljenog restorana s morskom špiljom i zakrivljenim zidovima te tradicionalnog stila, arhitekti i inženjeri Planungsbüro Rohling AG obratili su se Knauf AQUAPANEL®-u.

Naziv projekta: Rulantica Vodeni Park
Lokacija objekta: Rust, Njemačka
Arhitektura: pbr Planungsbüro Rohling AG
Godina: 2019
Status: Završeno
Namjena: Vodeni park
Materijal: KNAUF AQUAPANEL®
Aplikacija: Unutrašnji zidovi i strop

[IZAZOV]

Na 32.600 četvornih metara, Rulantica je najveći vodeni park u Europi. Kako bi ispunili ovaj ogromni prostor, arhitekti su zamislili dvadeset i pet atrakcija Nordijske- tematike kao i najveći valni bazen u zemlji. No, ova prilika je došla s velikim izazovima za arhitekte: kako stvoriti nadahnjujući dizajn, a ujedno se boriti protiv vlage i direktnog utjecaja vode na mnogim dijelovima projekta u interijerima?

[Rješenje]

Arhitekti su pronašli jedinstveno rješenje u Knauf AQUAPANEL® cementnoj ploči Indoor za interijere. Zašto? Budući da je ista robusna, 100% vodopostojana, otporna na gljivice, plijesan i kemikalije te sposobna podupirati razne obloge do 50 kg po kvadratnom metru kao i mogućnosti jako fine završne obrade bojanja tako je mogla odgovoriti na sve postavljene izazove u različitim uvjetima i različitim zahtjevima. Razlog više je mogućnost savijanja ploče od jednog metra i niz mogućnosti dorade koji su omogućili zakrivljene zidove tuš kabina. Jednom rečenicom: Spektakularni dizajn morske pećine restorana- od Knauf AQUAPANEL® cementne ploče Indoor do realizacije prekrasnog projekta projekta.

[PRIMJENA]

Višestruka primjena AQUAPANEL® cementne ploče Indoor pojednostavljuje procese planiranja, logistike i montaže. Jednostavna i lagana za prenošenje (11 kg/m2), jednostavna za rezanje te mogućnosti savijanja omogućuju da zamišljeni dizajn bude i ekonomski isplativ. Brza i jednostavna ugradnja je jedan od razloga zašto je projekt dovršen na vrijeme, a zbog fiksnog datuma otvaranja u studenom 2019. godine.

[CTA POZIV]

Od vodenih parkova do visokih tornjeva, Knauf Aquapanel oživljava izuzetne koncepte. Javite se da vidimo što možemo učiniti za vas.

 

Knauf d.o.o. Sarajevo, Kolodvorska 11a, 71000 Sarajevo, BiH
T +387 (0)33 711 090   E: info@knauf.ba    www.knauf.ba

print