spot_img

Efikasna pumpna rješenja za sve namjene

Odaberite pravu pumpu za Vas

Sa više od 16 000 zaposlenih i godišnjom proizvodnjom od 16 milijuna pumpnih jedinica, Grundfos je jedan od vodećih svjetskih proizvođača pumpi. Bez obzira u koju svrhu ili kakva je energetski efikasna pumpa potrebna, Grundfos nudi visko kvalitetna rješenja.

GRUNDFOS ALPHA2 L – Energetska efikasnost koju si možete priuštiti

ALPHA2 L  je isplativa, a ipak viskokoefikasna cirkulaciona pumpa. Pouzdana pumpa udovoljava strogim EuP zahtjevima te je idealan izbor u primjenama gdje je poznati UPS korišten za ispunjavanja osnovnih potreba cirkulacionih pumpi. Temelji se na dokazanoj ALPHA2 pumpi s više od 3 milijuna prodanih jedinica.

Prednosti:

EEI za ALPHA2 L zadovoljava i premašuje zahtjeve EuP 2015. zakonodavstva

Pogodna za ugradnju u već postojeće instalcije

Niska buka

Jednostavno rukovanje

Jednostavno povezivanje

Poboljšani ALPHA2 utikač čini instalacije jednostavnijima nego ikada

 

ALPHA2, model B

Poboljšana nova ALPHA2 mala cirkulaciona pumpa nudi energetsku efikasnost bez premca, zasniva se na provjerenoj Grundfos tehnologiji i predstavlja pravi izbor za aplikacije za grijanje, klimatizaciju i hlađenje.

S novom ALPHA2 Vaše brige o složenim i kompliciranim pumpnim sistemima prestaju. Jednostavno ugradite ovu pumpu i ostavite tvorničke postavke, AUTOADAPT. Nova ALPHA2 će automatski analizirati sistem za grijanje, pronaći optimalne postavke i nastaviti s podešavanjem rada ukoliko postoji potreba za promjenama.

Aplikacije

GRUNDFOS je napravio nekoliko ključnih promjena u dizajnu koji Vam omogućuju da sada koristite novu ALPHA2 u rashladnim aplikacijama. To znači da nova ALPHA2 ne samo da će pokriti Vaše zahtjeve u grijanju, već također i do 90 % Vaših zahtjeva u klimatizaciji i rashlađivanju. Nova ALPHA2 sa kućištem pumpe od nehrđajućeg čelika može se također koristiti u sistemima recirkulacije tople vode u kućanstvima.

GRUNDFOS ALPHA2 pogodna je za:

Sisteme sa konstantnim ili promjenjivim protokom

Sisteme sa jednom cijevi

Sisteme sa dvije cijevi

Podno grijanje

Recirkulaciju potrošne tople vode

Sisteme gdje je potreban automatski noćni rad

Energetska efikasnost

Grundfos podržava i potiče na stroge zakonodavne zahtjeve s vezi efikasnih pumpi kao dijelu našeg stalnog napora u smanjenju energetskih troškova i povećanja održivosti. Sa ponosom možemo reći da je nova ALPHA2 kao i njene prethodnice daleko ispred svog vremena. EuP direktiva zahtjeva da sve cirkulacione pumpe imaju Indeks Energetske Efikasnosti (EEI) ispod 0,23 u 2015. Nova ALPHA2 je sa EEI <=0,15 daleko ispred ovih uobičajenih standarda, što predstavlja razlog zašto je zaslužila svoje mjesto u Grundfos Blueflux obitelji visoko energetski efikasnih proizvoda.

ALPHA3 – za jednostavno balansiranje

ALPHA3 je naša najnovija cirkulacijska pumpa za domaćinstvo. Ona potvrđuje Grundfos kvalitetu i garantira jednostavnu ugradnju, najbolju energetsku efikasnost i pouzdan rad čak i  u najtežim uslovima. Za savršenu efikasnost ALPHA3 instalater treba još dva elementa – ALPHA čitač i Grundfos GO Balance aplikaciju. Oni zajedno čine ALPHA3 sistem savršenim i pomažu instalateru da dovrši kompletno balansiranje nevjerojatno brzo i tačno.

ALPHA ČITAČ

ALPHA čitač je uređaj koji Vam doslovce stane u džep i kojeg možete prisloniti na ALPHA3 pumpu. Kada čitač prislonite na pumpu on prepoznaje svjetlo signalne žarulje sa pumpe i na taj način komunicira s Grundfos GO Balance aplikacijom preko Bluetootha za vrijeme procesa balansiranja. Jednom kada napravi balansiranje, instalater može jednostavno uzeti svoj ALPHA čitač za sljedeći posao.

GRUNDFOS GO BALANCE APLIKACIJA

Grundfos Go Balance aplikaciju možete preuzeti putem iTunes-a ili Google Play-a. Ova aplikacija prepoznaje bluetooth signal s ALPHA čitača i vodi instalatera kroz postupak  uz 4 jednostavna koraka balansiranja.

BALANSIRAJTE BRZO I JEDNOSTAVNO

S ALPHA3 pumpom, ALPHA čitačem i Grundfos GO Balance aplikacijom, instalateri su spremni za brzo i jednostavno balansiranje  – bez utjecaja na pouzdanost, efikasnost i sigurnost kompletne instalacije.

Hidrauličko balansiranje s ALPHA3 pumpom i ALPHA čitačem radi kod:

Dvocjevnih radijatorskih sistema

GRUNDFOS ALPHA3 pumpa se koristi u sljedećim sistemima:

S konstantim ili varijabilnim protokom

Jednocjevnim sistemima

Dvocjevnim sistemima

Recirkulacija tople potrošne vode

Podno grijanje

i sistemima gdje je potreban noćni režim rada

Karakteristike i prednosti 

Hidrauličko balansiranje

Nema blokade

Najbolja u klasi energetske efikasnosti

 

Grundfos predstavništvo u Bosni i Hercegovini
Tešanjska 24a, 71000 Sarajevo, BIH
Tel: +387 33 592 480, Fax: +387 33 590 465

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE