spot_img

Ekstruzija kao osnova kreativne ideje

Kompanija Tehnomarket od 2002.godine uspešno proizvodi aluminijumske profile različitih namena procesom ekstruzije, sa maksimalnim kapacitetom do 3000 tona aluminijuma godišnje

Inžinjeri, arhitekte i dizajneri stvaraju nove proizvode kako bi izvodili svoje projekte iz standardnih okvira arhitekture. Novi proizvodi na završenim objektima trebaju da traju decenijama, pa i vekovima. Aluminijum se nameće kao tradicionalni materijal za proizvodnju profila u mnogim industrijama, a ekstruzija aluminijumskih profila predstavlja osnovu kreativne ideje koja treba da traje.

Aluminijum je laki metal koji ima primenu u gradjevinarstvu, avio i auto industriji, saobraćajnoj i industriji nameštaja, industriji hrane pa čak i u kozmetičkoj industriji. Razlog široke primene su svojstva aluminijuma poput obradivosti, lakoće, čvrstine i najzad mogućnosti reciklaže.

Kompanija Tehnomarket od 2002.godine uspešno proizvodi aluminijumske profile različitih namena procesom ekstruzije, sa maksimalnim kapacitetom do 3000 tona aluminijuma godišnje . Za ovaj proces koriste se isključivo trupci od primarnog aluminijuma legure AIMgSi0,5, a kako bi se u što kraćem roku odgovorilo na zahteve kupaca tj. tržišta u svakom trenutku nalazi se više od 500 tona  trupaca na lageru.

Pogon za ekstruziju modernizovan je od strane španske firme Kautec Solution 2016. godine, uz modernizaciju svih vitalnih sklopova prese, novom PLC jedinicom, softwareom i kompjuterizovanjem celog procesa. Najnovija tehnologija tada je preuzeta od evropskog lidera u ekstruziji profila što je dodatno podiglo proizvodni kapacitet kompanije.

Različite vrste profila

Trgovački profili imaju najširu primenu u našem okruženju  i predstavljeni su u proizvodnom programu preko širokog spektra oblika L, T, O, kutija, i cevi različitih dimenzija.

Profili namenjeni različitim industrijama i zanatstvu rade se u skladu sa posebnim zahtevima klijenata i prema dostavljenoj tehničkoj dokumentaciji.

Pored industrijskih i trgovačkih profila komapnija je spremna i da odgovori na drugačije zahteve inžinjera i arhitekata kroz arhitektonske profile, namenjene građevinarstvu i uređenju objekata, a najviše izradi aluminijumskih prozora, vrata i ostakljenih i ventilisanih fasada.

Različiti sistemi profila projektovani su od strane razvojnog tima kompanije. Ovi profili izdvojeni su u sledeće grupe: sistemi bez prekida termičkog mosta, sistemi sa prekidom termičkog mosta, sistemi aluminijum-drvo, sistemi za ostakljene fasade, sistemi za ventilisane fasade i sistem neprobojnih konstrukcija. Ovi sistemi ponudjeni su od strane Tehnomarketa kao brendovi LINEAL za prozore i vrata, ALUMINIK CS55 za ostakljene fasade, VENT za ventilisane fasade i BLINDO za neprobojne prozore i vrata.

Pored sistema profila dizajniranih za posebne projekte R&D odeljenje je spremno da razvije i posebne sisteme profila koji odgovaraju zahtevima modernih projekata. Jedan od aktuelnih primera je Unit 165 fasadni sistem razvijen od strane Tehnomarketa za projekat u Sloveniji, kod koga se fasada montira bez skele, slaganjem elemenata iz unutrašnjosti objekta.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE