spot_img

Elitno naselje u Konjicu ‘Neretva elite resort’ dobit će novog investitora?

neretva_resortAko se sve bude odvijalo prema planu realizacija, odnosno izgradnja objekata u projektu “Neretva elite resort” u Konjicu mogla bi početi za godinu dana, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Emir Šabanović, voditelj projekta.

Navodi kako su imali problema sa investitorom iz Dubaija koji je trebao da uđe u projekat i sa kojim su potpisali ugovor, koji nije ispoštovan kada su u pitanju rokovi plaćanja projekta, menadžmenta i lokacije, tako da je sve na sudu.

Šabanović očekuje da će se to sve brzo riješiti u njihovu korist, te ne gube vrijeme. U fazi su dogovora sa investitorom koji će zajedno sa njima ući u projekat.

“Radi se o ozbiljnoj građevinskoj kompaniji koja ima jasan cilj, tako da ubrzo očekujemo potpisivanje konačnog ugovora, nakon čega krećemo sa izradom glavnog projeta i prodajom objekata putem sajmova”, istakao je Šabanović.

Projekat  “Neretva elite resort” o kojem je ranije pisao poslovni portal Akta.ba je zamišljen kao projekat elitnih stambenih jedinica (villa), sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima, teniskim, fudbalski, košarkaškim igralištima, zatvorenim i otvorenim bazenima. Lokaciju okružuje pitka rijeka Neretva, a samo pet minuta od lokacije nalazi se poznato bosansko-hercegovačko Boračko jezero.

Vrijednost projekta je oko 20 miliona eura.

Podsjećamo, projekat je dobio i usmene i pismene saglasnosti Općine Konjic kao i načelnika Emira Bubala, a zemljište od 61.500 m2 je u vlasništvu kompanije Integral elektro koja je i razvila ovaj projekat.

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE