Naslovnica Home Energa 2016: Strani izlagači zadovoljni kontaktima sa domaćim firmama

Energa 2016: Strani izlagači zadovoljni kontaktima sa domaćim firmama

Dodjelom priznanja izlagačima jučer je zatvoren 6. Međunarodni sajam energetike “Energa 2016” koji je tokom trodnevnog održavanja u Tuzli okupio više od stotinu izlagača iz zemlje i inozemstva u oblasti energetike, industrije i rudarstva.

energa

Predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma Zlatko Alidžanović istakao je da su kao organizatori sajma, prema prvim informacijama, jako zadovoljni rezultatima koje su učesnici ostvarili kroz “B2B” susrete.

– Energa nije sajam masovnog okupljanja, nego tipični poslovni sajam, koji iz godine u godinu ostvaruje očekivane rezulte. Posebno bih istakao vrlo pozitivan odnos prema ovogodišnjem nastupu zemlje partnera Republike Češke koja se predstavila s oko 20 kompanija. Očekujem da će rezultati sajma, kroz period koji dolazi, ovjeriti ideju organiziranja ovakvog privrednog skupa, po svemu jedinstvenog u regionu – istakao je Alidžanović.

Učešće brojnih stranih kompanija na ovakvom skupu dokaz je da te firme u svojim strategijama bh. tržištu pridaju veliki značaj, te su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih odnosa s partnerima u ovom dijelu Evrope.

– Ovaj sajam je iz ugla čeških firmi veoma uspješan. Imali smo dosta sastanaka s bosanskim firmama. Mislim da su ispunjena očekivanja i da su predstavnici različitih firmi mogli da nađu zajednički interes da budu partneri ili da sarađuju na nekim budućim projektima koji će biti u BiH – rekao je Marek Jentschke iz Czech Trade, državne agencije za promociju izvoza.

U stručnom pratećem sadržaju sajma učešće je uzelo više od 50 eminentnih stručnjaka iz BiH, regiona i Evrope, koji su kroz u javnosti zapažene panele, prezentacije i konferencije predstavili svoje teme ili projekte.

Ovogodišnja “Energa” održavala se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te Vlade Tuzlanskog sajma, dok su partneri bili Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora BiH i Privredna/Gospodarska komora FBiH.

Za uspješan sajamski nastup priznanja su dobili: Czech Trade, Prumyslova Keramika Sro, PSP Engineering A.S., Temac A.S., Metalcom ZRT, Becker-Warkop SP Zoo, Efacec Praha, Zam-Servis, PWP Wilpo, ETD Transformatory, Ferrit, Inco Engineering S.R.O., Zvvz-Enven Engineering A.S., Ambasada Češke Republike u BiH, ZK – Termochem S.R.O., RSBP Spol S.R.O., Envirmine-Energo A.S., Geotest, Ferrit, Rudar d.o.o., JP Elektroprivreda BiH, EEP Elektro-Elektronik Pranjic Gmbh, Bluetherm, Irma Projekt Sistem d.o.o., Energoinvest dd, Banstroj doo, Luminos doo, Alem Sistemi doo, Č. J. doo, Eco Energy doo, Hifa Oil d.o.o, Elsta Mosdorfer Bosnia doo, Bh Telecom d.o.o., Tehno-Beton d.o.o., Helios d.d., RMU Banovići d.d., Bes Company d.o.o., Vaga Mont d.o.o., Centar Za ekologiju i energiju, Privredna/Gospodarska Komora FBiH, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska Komora BiH i MN Flex, saopćeno je iz Press službe “Energa 2016”.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime