Naslovnica Home Euro-Asfalt probija tunel Pečuj dug 1.000 metara - Završetak radova do kraja...

Euro-Asfalt probija tunel Pečuj dug 1.000 metara – Završetak radova do kraja 2017.

tunel_070916Do kraja 2017. biće iskopan 1.000 metara dug tunel Pečuj na dionici Klopče – Pečuj na Koridoru 5C kod Zenice. Od tih 1.000 metara do sada je iskopano oko 200 metara.

Rečeno je ovo prilikom obilaska gradilišta koji je za novinare i studente u četvrtak organizirala kompanija Euro-Asfalt, glavni izvođač radova na ovom velikom projektu, piše Patria.

Enver Ajanović, tehnički direktor Euro-Asfalta podsjetio je da je ugovor vrijedan 90 miliona eura između Autocesta FBiH i konzorcija Euro Asfalt – Strabag potpisan u maju 2016. Rok za završetak radova je 30 mjeseci. U konzorciju kažu da će oko 700 radnika koliko ih je angažirano na gradnji tunela posao završti po najvećim svjetskim standardima.

Vrijednost radova za izgradnju poddionice Drivuša – Klopče je nešto više od 33 miliona eura dok će za dionicu Klopče – tunel Pečuj (Donja Gračanica) trebati oko 107 miliona eura.

Izvor: eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime