spot_img

Evolution 2 – revolucionarni sistem za obnovu banja i kupatila

Kupatila i tuš kabine sa e-volution mogu biti bez pločica i fuga

Puno puta do sada kupcima nekretnina se desilo da se usele u novi  stan, a da pri tome nisu zadovoljni izgledom kupaonskih ili kuhinjskih pločica. Valpaint je nakon godina istraživanja proizveo revolucionaran sistem za izgradnju kako novih kupaona, tako i za obnovu  i sanaciju starih bez da se postojeće pločice uklanjaju i ruše.

Mikrocement daje industrijski izgled na zidovima kupatila

Sistem nazvan E-volution predstavlja pravu evoluciju u izgradnji banja i svih prostora koji su podložni uticaju vode kao što su tuš kabine, bazenčići, saune, kuhinje, podovi, fontane i sl. Neograničena ponuda efekata i boja sigurno da će svojim estetskim izgledom zadovoljiti i najistančanije ukuse. Moguće ga je raditi i kao potpuno novi sistem na cementnu glazuru, kao i na stare pločice ili bilo koje površine.

Sistem e-volution je idealan za bazene i wellness centre

Od neravnih Mramornih efekata, preko efekta Microcementa pa do raznolikosti raznih dekorativnih materijala, kao što su poznati Valpaint proizvodi  Klondike, Arteco 7, Mavericks, Millicolor, Valsetin, Ferro i sl. ili preko dekorativnih tapeta, dobiju se monolitna kupatila koja se lako održavaju i čiste što je posebna pogodnost za hotelske sobe  i javne ustanove.

Sistem e-volution i veliki izbor dekorativnih tehnika kuhinjama daju exkluzivan izgled

Dvokomponentni epoksidni gel je formulisan tako da ga je veoma jednostavno ugrađivati i na vertikalnim površinama s obzirom da proizvod ne curi. Kvalitet, te certificiranost svakog ponaosob sloja garantuju dugu exploataciju kroz vrijeme, a nemogućnost stvaranja plijesni i gljivica na fugama sigurno da mu daju prednost pri odluci  kakvi materijali ce se koristiti u kupaonima.

Sistem nanošenja e-volution na pod i zidove

Ugradnja na stare pločice provodi se na način da se pločice dobro očiste te potom fuge pređu specijalnom masom SL 20. Nakon toga nanosi se  gleterom  u dvije ruke vezivni sloj Meteore 12 koji može biti u boji (ako radimo efekt mikrocementa ) ili bijeli ako radimo Mramorni efekt ili neku drugu dekorativnu tehniku. Nakon sušenja Meteora 12, ili nakon sušenja neke od mnogobrojnih dekorativnih Valpaint tehnika pristupa se zaštiti podnih ili vertikalnih ploha sa epoksidnim dvokomponentnim gelom EP 40 u dva ili tri sloja ako se želi dobiti maximalni sjaj.

Sistem e-volution je idealan za bazene i wellness centre

Alternativno se može koristiti kao drugi i treći sloj premaza Top coat Mat ili Sjaj ako se ne želi imati pretjerano sjajan izgled. Svi ovi slojevi su  testirani na mehaničke udare, potom na uticaje raznih hemijskih proizvoda a dati su i koeficijenti klizavosti na mokrim površinama. Detaljna video uputstva omogučuju da se proizvod pravilno ugradi, ne samo od strane profesionalaca nego i po sistemu Uradi sam, kako bi se postigao maximalni dekorativni izgled uz maximalnu dugotrajnost.

Vrijednosti ispitivanja Sistema e-volution na različite uticaje

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE