Naslovnica Home Evropska unija izdvaja oko 22,5 mil EUR za razvoj BiH

Evropska unija izdvaja oko 22,5 mil EUR za razvoj BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju državnog programa aktivnosti za BiH 2014. između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i EU, koju predstavlja Evropska komisija.
eu-bih
U okviru Državnog programa aktivnosti za BiH Evropska unija izdvojiće 22.581.834 EUR, od čega će više od 62% novca biti usmjereno na ekonomski razvoj zemlje.
Istovremeno je Vijeće ministara BiH utvrdilo Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora za 2014. godinu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija. Ovim programom prekogranične saradnje obuhvaćeno je 54 opšine u Bosni i Hercegovini i 14 općina u Crnoj Gori uz finansijsku podršku EU u iznosu od 840.000 EUR.
Ministarstvo vanjskih poslova dostaviće pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji Predsjedništvu BiH u daljnu proceduru.
Capital

Novosti

Pregradni zidovi

0
Pregradni zidovi su vertikalni razdjelnici koji se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora zgrade u prostorije i područja za cirkulaciju poput hodnika. Ovisno o korištenom...

Panel fasade: StoVentec Glas

Koje se skele koriste u građevini

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime