spot_img

Fasade nove generacije: Savremena rešenja za sve tipove energetski efikasnih ostakljenih fasada

Moderna arhitektura nametnula je koncept ostakljenih fasada kao jedno od optimalnih rešenja za prestižne objekte svih namena, a pre svega u segmentu poslovnih zgrada gde imaju dominantnun ulogu u kreiranju vizuelnog identiteta ojekta.
Savremeni sistemi staklenih fasada, poput Tehnomarket Aluminik CS55 sistema u kompaktnom paketu omogućavaju efikasnu termičku i akustičku barijeru, kao i zaštitu od prodora UV zračenja i atmosferalija.

  • Više osnovnih grupa unutar sistema prilagođenih različitim zahtevima projektanata.
  • Mogućnost upotrebe dvoslonih i troslojnih paketa stakla.
  • Atestirane performanse i kvalitet.

 

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno rešenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom zauzima važno mesto u savremenoj arhitekturi.

Aluminik CS55 ostakljene fasade sastoje se od primarne noseće aluminijumske konstrukcije sastavljene od vertikalnih i horizontalnih profila vidljive širine 55mm, kao i staklene ispune a, u slučaju kontinualnih i kombinovanih fasada, i dekorativnih aluminijumskih kapa. U zavisnosti od lokacije objekta i zahteva projekta odabiraju se odgovarajući dvoslojni ili troslojni paketi stakla sa specificiranim tehničkim karakteristikama i koeficijentom termo provodljivosti (Ug vrednost). Pored stakla, moguće je koristiti i bilo koji drugi odgovarajući fasadni panel u debljinama od 6mm do 60mm, u zavisnosti od odabranog sistema.

U zavisnosti od tipa fasade, za finalno fiksiranje staklenih panela koristi se mehanička veza uz pomoć pritisnih profila ili lepljenje specijalnim masama namenjenim za montažu strukturalnih fasadnih sistema.

  • Osnovna sistemska širina profila od 55mm.
  • U zavisnosti od sistema podržana su jednoslojna, dvoslojna i troslojna stakla i ispune širina 6 do 60mm.
  • Mogućnost integracije standardnih prozora i otvorivih fasadnih polja.
  • Više do 25 varijanti izgleda gotove fasade.

 

Tehnomarket d.o.o

Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija

tel: +381 13 307 700

fax: +381 13 307 799

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE