spot_img

Fasade slobodnog formata Schüco Grid2Shell

Našim promišljenim rješenjima kojima postavljamo trendove utvrđujemo mjerila za zdravu, inteligentnu i sigurnu gradnju.

Kada je riječ o našoj fasadi slobodnog formata Schüco Grid2Shell, iz toga proističe sljedeće:

  • Maksimalna kreativna sloboda uz brojne mogućnosti primjene
  • Pojednostavljena konstrukcija
  • Podrška prilikom procesa projektovanja i planiranja

Maksimalna kreativna sloboda uz brojne mogućnosti primjene

U zavisnosti od toga za koje geometrijske oblike prostora se opredijelite, uz pomoć kvadratnih, višeugaonih ili trouglastih raster elemenata moguće je izvesti individualne oblike plašta zgrade i providne krovove sa velikim rasponom.

Jedinstvene kubature zgrada nastaju prije svega zahvaljujući opciji da se bez prekida omogući prelazak konstrukcije sa vertikalnog nivoa fasade na krovnu konstrukciju.

Pored toga, Schüco Grid2Shell je veoma kvalitetna zastor-fasada i konstrukcija sa providnim krovom sa vizuelnim efektom „sve je u staklu“ a koju odlikuju izvanredna statička, zaptivna i izolaciona svojstva.

Primjena komponenti iz modularnog arsenala montažnih elemenata obezbjeđuje visok nivo bezbjednosti tehničkih svojstava proizvoda ali i poznatu i nekomplikovanu mogućnost ugradnje elemenata, kao na primjer zaptivki.

Sistem zaptivanja u tri faze koji je ispitan u skladu sa normama EU, obezbjeđuje visok stepen zaptivanja.

Pojednostavljena konstrukcija

Schüco Grid2Shell je slobodnonoseća aluminijumska konstrukcija, zahvaljujući kojoj nema potrebe za dodatnim nosećim čeličnim podkonstrukcijama ili nadogradnjama i na taj način se sprečava korozija.

Na osnovu izuzetno čvrste legure aluminijuma profila u kombinaciji sa sistemom čvorova, Schüco Grid2Shell funkcioniše kao arsenal modula po principu Plug-&-Play koji ne zahtjeva nikakvo mukotrpno zavarivanje spojeva, onako kako je to uobičajeno kod konvencionalnih konstrukcija. Uz pomoć samonosećeg utičnog sistema, profili nosača se preko elemenata čvorova jednostavno povezuju jedni sa drugima, čime se omogućava brže i efikasnije izvođenje projekata. Po pravilu nije potrebna ni upotreba skupih dizalica za elemente velike težine.

U okviru unutrašnjeg dizajna, može da se izabere sloj presvlake u skladu sa zamišljenim individualnom završnom obradom površina nosećih profila i čvorova za povezivanje.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE