spot_img

Festa System na sajmu BAU u Minhenu predstavila ekskluzivna ulazna vrata iz vlastite proizvodnje

Direktor kompanije Festa System, Amel Festa kaže kako su na Sajmu izlagali ekskluzivna ulazna vrata iz vlastite proizvodnje u čiji razvoj je uloženo dosta vremena i resursa.

Sajam BAU München vodeći je svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sisteme u svijetu. Velike kompanije i renomirani proizvođači su prezentovali novitete iz vlastite proizvodnje, a među njima se ravnopravno po prvi put pojavila i bosanskohercegovačka kompanija Festa System.

Direktor kompanije Festa System, Amel Festa kaže kako su na Sajmu izlagali ekskluzivna ulazna vrata iz vlastite proizvodnje u čiji razvoj je uloženo dosta vremena i resursa.

”Jako smo ponosni na rezultat, a još važnije je što su i naši klijenti oduševljeni sa dizajnom i kvalitetom koji su bili vodilja našeg tima prilikom kreiranja svih modela. U ponudi trenutno imamo preko 50 različitih modela. Pored ulaznih vrata izlagali smo i jedan novi sistem kliznih staklenih vrata. Njihova posebnost ogleda se u skrivenom profilu što stvara veliku transparentnost prostora. S ovim sistemom su moguće velike staklene površine sa minimalističkim dizajnom”, kaže Festa.

Dobiti priliku za izlaganje na jednom ovakvom sajmu je velik uspjeh, a za kompaniju Festa System od posebnog značaja, jer su kao jedini izlagači iz države u ovoj djelatnosti,  pored svojih prizvoda predstavili i jednu pozitivnu bosanskohercegovačku priču.

”Jako smo ponosni što smo svoje proizvode izlagali na prestižnom sajmu, gdje dolaze arhitekti, građevinari, investitori iz cijelog svijeta kako bi se upoznali sa novim trendovima, materijalima i proizovodima”, kazao je Festa.

Festa System je moderna kompanija sa velikim planovima. U narednom periodu planiraju raditi na proširenju proizvodnih kapaciteta i zapošljavanju nove radne snage.

Kako bi zadovoljili i ispunili želje svojih klijenata kontinuirano će raditi i na izradi novih modela i korištenju najnovijih materijala.

Inače, prva vrata i prozori sa potpisom Festa nastala su 1930. godine u maloj zanatskoj radionici Halida Feste u Jelahu. Krajem devedesetih godina prošlog vijeka počeli su saradnju sa kompanijom Hörmann, čiji su ekskluzivni distributeri za BiH, kao i kompanijom Schüco, što je oblikovalo današnji profil firme kao moderne, fleksibilne i stabilne ogranizacije koja brine o svojim klijentima.

Kompanija danas proizvodi prozore, vrata, staklene stijene, klizne i sigurnosne sisteme, zaštitu od sunca koristeći kvalitetne profile i promišljene sisteme, koje prilagođavaju željama klijenata. Inženjeri  firme su spremni ponuditi kreativna rješenja i stručne savjete, a posebno obučeni monteri preciznu, čistu i brzu izvedbu.

Pored krajnjih kupaca,  naglašavaju i saradnju sa arhitektima kroz tehničku podršku tokom faze projektovanja.

Festa danas svoje proizvode velikim dijelom izvozi, a najviše u zemlje Evrope (Njemačka, Švicarska, Austrija, Luxemburg, Belgija, Italija…)

www.festa-system.eu

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE