Finalno odbrojavanje: Logistički centri za dvije europske firme

Bosman d.o.o je firma poznata po kvalitetnim uslugama niskogradnje, ne samo u Kantonu Sarajevu već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sa više od 100 uposlenih radnika, najnovijom i najmodernijom mehanizacijom Bosman d.o.o prednjači u konkurenciji kvalitetom i brzinom izvedenih radova.
„ Pored velike konkurencije i mnogo novootvorenih, malih građevinskih firmi, Bosman d.o.o se ističe po mnogim stvarima, a posebno po kvalitetu izvedenih radova. Svaki naš kupac, investitor bude ne samo zadovoljan konačnim rezultatom naručenih radova, nego i našim ophođenjem sa i prema samom projektu. Lahko je certifikat kupiti i time uljepšati zid u kancelariji. Teži dio posla je postići zadovoljstvo kupca odnosno investitora a u isto vrijeme i naših radnika“, izjavila je za M-kvadrat finansijski i marketing menadžer firme, Medina Jahić.

Početkom godine Bosman d.o.o je potpisao ugovor sa dvije europske firme, DB Schenker i Express One. Obje firme već duže vrijeme djeluju na području Bosne i Hercegovine, te su zbog proširenja poslovnih obaveza poslale upit o izgradnji logističkih centara. Razgovori i sastanci rezultirali su dogovorom- Bosman d.o.o gradi dva ogromna logistička centra u isto vrijeme u Industrijskoj zoni Boce, Hadžići. Velik, ali zanimljiv izazov.

U procesu koji je slijedio nakon dogovora i potpisanih ugovora, želimo istaći jako dobro saradnju sa lokalnom zajednicom općine Hadžići, sa načelnikom Ejubovićem i njegovim službama prilikom izdavanja potrebne dokumentacije za izgradnju gore navedenih objekata. U koracima koji su slijedili, vidljivo je da se ubrzano razvija i treća zona industrijska zona Boce ima potrebu za boljom putnom infrastrukturom i čišćenjem odnosno produbljenjem dijela korita rijeke Zujevine na dijelu između dva mosta zbog čestog plavljenja poputnjaka. Nadamo da će općina do kraja godine pronaći sredstva i riješiti ove bitne i nužne probleme za nesmetanu komunikaciju putnog i teretnog saobraćaja koji je na ovom dijelu sve intezivniji.

“Nakon uspješne izgradnje objekata za kompanije DHL, Teknoxgroup BH i MC Bauchemie, naša firma je krenula u realizaciju dva nova ozbiljna projekta izgradnje. Riječ o dva poslovna objekta površine sa oko 7.000 m2 na površini od 20.000 m2. Izgradnja ova dva objekta predstavlja jedinstvenu priliku razvoja i širenja industrijske zone Boce, te priliku zapošljavanja između 80 do 120 radnika iz općine Hadžići i šire. Sama investicija vrijedi oko 8  mil. KM”, potvrdio je direktor Sunija Jahić.

Ako bude sve išlo kao po planu, sa dobrim uslovima završetak radova se očekuje krajem 2019. godine, kada će biti i najavljeno svečano otvaranje ova dva velika logistička centra.

Planovi za budućnost naravno postoje i imajući u vidu veličinu ove firme, nije neočekivano da su budući projekti i planovi ogromni.

Prema trenutnoj političkoj i investicijskoj situaciji na ovim prostorima, a posebno u Kantonu Sarajevu, ne postoje parametri koji bi zasigurno pokazali razvoj ne samo naše kompanije, nego općenito sektora u kojem radimo. Firma smo koja ima više od 25 godina iskustva, te je naš zadatak da radimo, zapošljavamo, gradimo i investiramo. Jedan od naših sljedećih projekata jeste izgradnja poslovno-stambenog objekta na području općine Novo Sarajevo, mjesto Malta.

”Također, imamo u planu izgradnju modernog rezidencijalnog naselja u blizini Sarajeva, za mlade parove i porodice koje žele da žive u blizini grada, okruženi prirodom i čistim zrakom. Naselje će biti udaljeno samo 25 kilometara, odnosno nekih 20 minuta od grada. Također smo u procesu pokretanja prve reciklaže građevinskog (inertnog) otpada na našim prostorima. Jer gradimo da traje”, zaključio je na kraju direktor Jahić.

m-Kvadrat

print