Naslovnica Home Finansiranje dionice Nemila-Vranduk kreditom Kuvajtskog fonda od 36 mil EUR

Finansiranje dionice Nemila-Vranduk kreditom Kuvajtskog fonda od 36 mil EUR

Nakon što je upoznata sa informacijom “Autocesta FBiH”, Vlada FBiH je u petak, 6.maja, podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta Koridora 5C na poddionici Nemila – Vranduk u iznosu do 12 miliona kuvajtskih dinara, ili 36 mil EUR, saopćeno je iz Vlade FBiH.
autosaobracaj_160715
Uslov je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenje dodatne akcize na naftne derivate od 0,10 KM po litri goriva kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga “Autocesta FBiH” i ublaženi rizici po proračun Federacije BiH.
Vlada je prihvatila i informaciju o ovom kreditu kao osnovi za vođenje pregovora. Konačna odluka o kreditnom zaduženju, čiji će krajnji dužnik biti “Autoceste FBiH”, biće donesena po okončanju pregovora s KFAER-om.
Informaciju o pregovorima i tekst usaglašenog Ugovora između BiH i KFAER-a Vladi FBiH će podnijeti Federalno ministarstvo finansija koje će, također, ove zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure.
eKapija

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime