Naslovnica Home Firma „Sacom“ iz Ilijaša završila radove na obilježavanju biciklističke staze u ulici...

Firma „Sacom“ iz Ilijaša završila radove na obilježavanju biciklističke staze u ulici Hamdije Čemerlića

Završeni su radovi na obilježavanju biciklističke staze u ulici Hamdije Čemerlića, duž obje strane II Transverzale na potezu od zgrade Energoinvesta pa do raskrsnice sa ulicom Zvornička, ukupne dužine od oko 800 metara, u cilju povećanja bezbjednosti kretanja pješaka u saobraćaju i biciklista.

biciklisticka_staza

Biciklistička staza obilježena je pratećom vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom duž kompletne biciklističke staze u oba smjera kretanja i presvučena je podlogom »Signocryl« jednokomponentnom crvenom bojom, oivičena sa punom bijelom linijom sa obje strane, a na prelazu preko glavne saobraćajnice Zmaja od Bosne izvršeno je obilježavanje sa plavom bojom. U sklopu obilježavanja horizontalne signalizacije na mjestima ukrštanja  biciklističke staze sa kolskim i pješačkim saobraćajem, izvršeno je obilježavanje svih pješačkih prijelaza.

Izvođač radova je firma „Sacom“ d.o.o. Ilijaš. Projekat čija vrijednost iznosi 39.256 KM su sufinansirale Opština Novo Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

 

sa-c.net

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime