Naslovnica Home Firma Sela započinje radovi na rekonstrukciji pločnika ispred glavnog ulaza u zgradu...

Firma Sela započinje radovi na rekonstrukciji pločnika ispred glavnog ulaza u zgradu Predsjedništva BiH

Krajem ove sedmice trebalo bi da započnu radovi na rekonstrukciji pločnika ispred glavnog, odnosno svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije tog dijela pločnika Titove ulice koji obuhvata prostor između ulica Musala i Reisa Džemaludina Čauševića je 362.812 KM, a zajednički ga finansiraju Općina Centar i Direkcija za ceste Federacije BiH sa jednakim iznosima sredstava.

predsjednistvo_bih_110114
Projekt rekonstrukcije pločnika izradila je firma Es hydrotechich Sarajevo, u skladu sa stručnim mišljenjem Zavoda za zaštitu spomenika koji je u sastavu Federalnog ministarstva kulture i sporta, pošto je u pitanju prostor uz zgradu Predsjedništva koja je nacionalni spomenik.

Nakon provedene tenderske procedure, za izvođača radova izabrana je građevinska firma Sela sa čijim je direktorom Seadom Tutićem ugovor potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, u ime investitora.

Kako je projektom planirano, prvo će biti uklonjen stari oštećeni asfalt duž cijele dionice, a zatim slijedi regulacija odvoda oborinskih voda i postavljanje nove tamponske podloge na koju će biti položene granitne kocke (kaldrma) veličine 10×10 centimetara. Na kraju radova će biti urađena i rekonstrukcija ograde oko zelenih površina koje će također biti uređene. Za nadzor je zadužena firma Coning Sarajevo, a završetak radova planiran je za 45 dana.

 

Dnevni avaz

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime