Naslovnica Home Francuzi zainteresovani za izgradnju hotela u Banjoj Luci

Francuzi zainteresovani za izgradnju hotela u Banjoj Luci

Gradonačelnik Slobodan Gavranović razgovarao je danas sa delegacijom francuskih privrednika, koja u Banjoj Luci boravi na poziv Privredne komore regije Banja Luka.

bih_francuzi

“Dvije su teme o kojima smo razgovarali sa našim gostima, a to su mogućnosti gradnje hotelskog kapaciteta, uključujući i mogućnost revitalizacije artiljerijske kasarane na tvrđavi Kastel uz dodatni veći hotelski smještaj u užem dijelu grada i drugo pitanje je mogućnost finansiranja ili izgradnje kolektorskog sistema i fabrike za tretman otpadnih voda”, kazao je gradonačelnik novinarima poslije sastanka u zgradi Gradske uprave.

Dodao je da su oba pitanja konkretna i da je danas dogovoreno da se u najkraćem roku posredstvom naše Privredne komore francuskim privrednicima dostave potrebni podaci sa procedurama i dinamikom za mogući angažman na pomenutim pitanjima.

“Očekujemo da početkom jula jedna grupa tehničkih stručnjaka iz njihovih kompanija dođu u Banju Luku i obave neposredan uvid u dokumentaciju i naša tehnička rješenja za izgradnju kolektorskog sistema i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda kako bismo precizirali mogućnosti njihovog angažmana. Za investiranje imaju spremnih 50 miliona eura i to je za nas vrlo značajno”, istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, potrebno je dogovoriti druge detalje i otvoriti procedure koje su propisane našim zakonima da bi se ove komapnije mogle angažovati na pomenutim pitanjima.

Predstavnik Privredne komore francuske pokrajine Valdoaz i preduzeća “Integrale”, Kristof Mašar rekao je da je i ranije bio u posjeti Banjoj Luci sa više delegacija francuskih preduzetnika kako bi na licu mjesta vidjeli privredni potencijal u Republici Srpskoj i u Banjoj Luci. Kazao je da postoji interesovanje da ulažu na ovim prostorima.

“U razgovoru sa gradonačelnikom Banje Luke željeli smo da saznamo nešto više o situaciji sa otpadnim vodama i mogućnosti gradnje hotela. Nadamo se da ćemo ojačati prijateljstvo sa Republikom Srpskom i prijateljima iz Banje Luke, te da ćemo uskoro moći i da potpišemo konkretan ugovor”, zaključio je Mašar.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime