spot_img

Glavni razlozi zbog kojih korisnici AutoCAD-a prelaze na Inventor Product Design&Manufactioring kolekciju

Decenijama je AutoCAD dobro služio vama i vašem timu. I kako je softver s vremenom postajao sve bolji, tako ste i vi postajali bolji si. Zašto biste onda razmišljali o promeni?

Saznajte kako vam PD&M kolekcija omogućava alate potrebne za modernizaciju pristupa modelovanju i steknite agilnost tokom procesa razvoja.

1 UČINITE SVOJ PROCES DIZAJNIRANA AGILNIM

Parametarsko 3D modelovanje omogućava planovima i odnosima da se stvore između geometrijskih karakteristika, što dovodi do značajnog smanjenje vremena provedenog u učitavanju promijena u projektu. Jedan parametar možekaskadno geometrijski da se ažurira u cijelom modelu. Pored toga, crteži su povezani sa 3D modelom i automatskise ažuriraju uz bilo kakve promijene.

Prelaskom na parametarski 3D, Bosch Rexroth Canada i Seibu su bili u stanju da izvrši promijene bar 50% brže nego što su to mogli u 2D.

2 BOLJE POVEŽITE SVOJ DIZAJN SA 3D

3D modeli pružaju bolje razumevanje onoga što sedogađa u vašem projektu, tako da problemi i mogućnosti zapoboljšanje koje je teško uočiti u 2D je sada brže vidljivo. Pored toga, mogu se koristiti 3D modeli da bi se generisalivisokokvalitetni prikazi i animacije, kako biste mogli da pokažete svijetu svoj proizvod, sa zapanjujućim vizualizacijama.

“Teško je provjeriti komplikovane interfejse koji koriste 2D CAD, i mi ne možemo da identifikujemo sve u fazi projektovanja. Često smo uviđali da su se dogodile greške nakon što smo sastavili mašinu, te su se prerade često dešavale.  3D nas je oslobodio takvih prerada.”

–Yoshihiro Ito, Development Division Chief, Seibu Electric & Machinery, Ltd

3 AUTOMATSKA KONFIGURACIJA PROIZVODA

Dodavanjem parametara mogu se definisati pravila koja automatski konfigurišu proizvode prema specifikaciji kupca.  Ovo ne samo da smanjuje utrošeno inženjersko vrijeme na konfiguraciji, tako da mogu slobodno da rade na drugim vrijednim projektima, već vaši prodajni timovi mogu biti opremljeni konfiguratorom za brži odgovor na RFP-ove.

Nakon prelaska na parametarski 3D, Viewrail je uspio da skrati vrijeme projektovanja sa 4 sata na 2 minuta i da poveća obrađene mjesečne narudžbe sa 12 na 150 sa automatskim konfiguratorom proizvoda.

4 POJEDNOSTAVITE TRANZICIJU OD DIZAJNA DO PROIZVODNJE

Kada radite sa 3D parametarskim modelovanjem, automatski se mogu generisati isporučivi proizvodi i mogu se ažurirati svaki put kada se model promijeni. BOM-ovi su izvedeni iz 3D CAD modela i mogu biti uspiješna verzija. CAM softver može brzo da proizvede CNC staze alata. Pored toga, definicija zasnovana na modelu se može koristiti za prijenos detaljnih proizvodnih informacija, direktno povezanih sa 3D modelom.

Prelazak na Autodeskove proizvode za mašinsku proizvodnju premostili su jaz između projektantskog tima i proizvodnog tima, što nam je omogućilo da budemo reaktivni na promijene i ažuriranja i omogućava nam bolju saradnju na projektima.

 Gavin Thomas, CNC Manager, Robert Page Engineering

5 TESTIRAJ I ANALIZIRAJ PROJEKAT NA VRIJEME

Korištenje integrisanih simulacionih alata u okruženju za modelovanje omogućava vam da testirate i analizirate vaš projekat na početku i tokom razvojnog procesa.  Od provjere tolerancija do termičke analize i analize naprezanja, možete dobiti trenutne povratne informacije o svojim projektantskim dlukama, sa mogućnošću lahke izmjene modela, kao i poboljšanje projekta.

Prelazak sa 2D na 3D omogućio je Saito Separator-u da ugrade simulacije u svoj proces projektovanja, smanjujući troškove proizvoda za 25% do 30%

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.